Valg af boksehandsker

boksehandsker

Boksning er en populær kampsport, som er blevet dyrket i flere tusinde år. Faktisk anslår man, at boksning som sport, går helt tilbage til 3.000 år før Kristi fødsel.

Sporten har altså være kendt længe, og er også at finde på programmet til OL.

Brug af boksehandsker

Boksning er en relativt populær sport i Danmark, hvor specielt motionsboksning har vundet indpas. Det skyldes blandt andet, at der er flere der har fået øjnene op for boksning som motionsform, uden nødvendigvis at ville i kamp.

Dernæst har vi i dansk boksning haft nogle gode internationale boksere i nyere tid, og så har den øgede popularitet for MMA og kampsport generelt, været med til at øge interessen. Hvis man går til boksning i dag, er boksehandsker ret essentielle, hvad enten det er til træning eller til kamp.

Den rigtige type boksehandske afhænger af dets formål. Boksehandsker der benyttes i kamp, bruges både af thaiboksere og traditionelle boksere. Kamphandsker er dog noget anderledes, end de boksehandsker der bruges under træning. Der er flere forskellige krav, som boksehandsker der benyttes i kamp skal overholde. Under træning og i motionsøjemed, er der noget friere tøjler, og der findes mange forskellige typer til forskellige træningsformål.

Hvilke boksehandsker skal man vælge?

Ved udviklingen af moderne boksehandsker, var den oprindelige tanke, at man gerne ville skåne bokserens hænder og håndled, for at undgå skader. For at mindske risikoen for skader yderligere, bruges boksehandsker oftest sammen med bændler. Bændler snøres om hænderne, inden man tager boksehandskerne på.

Boksehandskers størrelse er normalt angivet efter vægt, og derfor kan det godt blive lidt rodet, når du skal finde frem til den rigtige type, der passer til dig og din træning.

Skal du bruge handsker til træning med boksebolde, skal du have fat på et par lette handsker. Denne type handske dækker typisk ikke fingrene, og kaldes blandt andet også speed gloves.

Skal du have et par sandsækkehandsker, vil de skulle dække fingrene, og er en type handske i den tungere ende. Sandsækkehandsker bruges ikke i kamp, men udelukkende til træning. Det gode ved sandsækkehandsker er, at de kan bruges til stort set alt slags boksetræning, hvad enten det er når sandsækken skal have nogle slag, til sparring, eller til generel træning. Ved denne type handske er det vigtigt, at de giver dig den rigtige støtte, så du undgår skader, og så skal de selvfølgelig også være komfortable.

Hvis du skal bruge handsker til kamp, er der som sagt en række af krav, som handsken skal opfylde, før de må bruges.

Vil du gerne vide mere om boksehandsker, eller skal du have købt et par? Så find dem her.