Triathlon i Danmark – husk en våddragt

våddragt

Det danske vejr er som bekendt ikke altid det bedste. Regn, blæst og kulde er almindeligt, og selv når sommervarmen kommer, ligger temperaturen alligevel under de 30 grader. Derfor er det danske vand ikke det varmeste at begive sig ud i. Vandtemperaturen når sjældent over 20 grader, og det kan derfor være en kold fornøjelse. Hvis du er i gang med at træne op til et triathlon, og du gerne vil træne i det fri fremfor i en svømmehal, er det derfor en rigtig god idé at investere i en våddragt. Hvis du ikke har den store viden omkring våddragter, kan du læse mere omkring våddragter lige her.

Holder på din kropstemperatur

En af de største fordele ved en våddragt er, at den holder på varmen i din krop. Når du svømmer i koldt vand, vil din kropstemperatur ikke undgå at falde. Selvom du svømmer dig varm, og det derfor ikke er lige så koldt som at stå stille i vandet, vil det alligevel være koldt for din krop i længden. Du træner som oftest i nogle timer, og er din krop kold, vil dette uden tvivl påvirke dig og dermed også påvirke din træning. En våddragt holder på varmen på grund af våddragtens tæthed samt materiale.

Våddragten holder dig oppe

Et andet plus ved at svømme med en våddragt er, at den holder dig oppe. Dette betyder, at du ikke skal bruge specielt mange kræfter på at holde dig oppe ved vandets overfalde. Afhængigt af hvilken type svømning du svømmer, kan du vælge din våddragt derudfra. Hvis du svømmer crawl, vil en våddragt med lange ben samt lange ærmer klart være en fordel. Dette vil specielt løfte dine hofter og ben, hvilket er et plus ved crawl. Svømmer du derimod brystsvømning, vil en våddragt med korte ben være ideel. Denne våddragt vil ikke løfte dig op i benene på sammen måde, og du vil derfor ikke føle, at du ”tipper forover.” Derudover vil det være en god idé at vælge en våddragt af tyndere materiale, hvilket vil gøre det lettere at svømme langt i den. Dette vil typisk være 2-3 mm omkring krop og arme, mens materialet vil være 3-5 mm omkring underkroppen.

Den skal være stram – rigtig stram

Hvis det er første gang, du prøver at have en våddragt på, vil du højst sandsynlig blive overrasket over, hvor stramt den sidder. Dog er det rigtig vigtigt, at den sidder helt tæt til kroppen. Det er det, fordi du på denne måde undgår at få vand ind i dragten. Ophober der sig meget vand, vil det gøre dig tungere, hvilket vil gøre svømningen hårdere. Hvis du har svært ved at finde en våddragt, som passer dig helt perfekt overalt på kroppen, vil det være bedst for dig at vælge en våddragt, som har lidt for korte arme og ben. Dette er mere optimalt fremfor en våddragt, som er for bred henover din krop. Dette skyldtes netop, at vandet vil have mulighed for at trænge ind og tynge din vægt.

Som du kan se, er det nødvendigt med en våddragt, hvis du ønsker at træne op til et triathlon i Danmark. Du kan selvfølgelig bruge våddragten til selve triathlonen også, hvilket helt klart vil være en fordel for dig. Hvis du ønsker at købe en våddragt, kan du anbefalelsesværdigt klikke her. Her vil du have et bredt udvalg af både korte og lange våddragter, og du kan få våddragter i forskellige prisklasser. Alle våddragterne er i god kvalitet, og du er sikker på at finde en våddragt, som er ideel til svømning og triathlons.