Træningstips: Her er det bedste træningsudstyr til hjemmetræning

træningsmåtte

Det er dejlig nemt og smart at have sit eget lille træningscenter i hjemmet. Man er ikke afhængig af et træningscenters åbningstider eller andre ting. Man kan træne, lige når det passer ind i ens daglige program. Det gør det nemmere at holde træningen vedlige og lidt sværere at komme med dårlige undskyldninger for at springer træningen over, såsom at man ikke vil cykle i regnvejr ned til træningscenteret.

Men hvordan får man lige stablet det bedste træningsudstyr op i hjemmet?

Der er selvfølgelig individuelle forskelle på, hvilke muskelgrupper, man har i fokus. Det første punkt at tage fat på er dog konditionen. Hertil kan anbefales tre slags træningsmaskiner:

  • Motionscykel
  • Romaskine
  • Løbebånd

Kondition er det første skridt i den gode træning

Disse træningsmaskiner er alle nogle, der styrker hjertet og kredsløbet. En forudsætning for at lave god styrketræning er, at man har konditionen på plads først. En god kondition giver et sundere hjerte, kan være med til at sænke blodtrykket og risikoen for blodpropper og hjerte-kar sygdomme.

Det er dog vigtigt, at man køber træningsudstyr af ordentlig kvalitet, så det fungerer optimalt og holder længe. En god motionscykel har flere funktioner, hvor man kan indstille modstanden svarende til at køre op ad en bakke samt andre spændende funktioner. Løbebåndet er også designet med fokus på kondition. Ligesom kondicyklen, så styrker den primært muskelgrupperne i benene.

Romaskinen styrker mere eller mindre hele kroppen og er en rigtig god mulighed for en multitræningsmaskine. Med en romaskine er både arme og ben i gang på samme tid. Den styrker derved også muskler omkring baller, mave og rygmusklerne. Det er naturligvis en temperamentssag, hvad man er til. Disse træningsmaskiner kan også fint anvendes på skift, så musklerne bliver stimuleret på forskellige måder.

Sådan bygger man sikkert en stærk krop op med styrketræning

Har man styr på den grundlæggende kondition, kam man begynde at tænke på styrketræningen. Det bedste grej til styrketræning kan eksempelvis omfatte træning med håndvægte og træning på en træningsbænk med en vægtstang. Uanset hvilke former for styrketræning, man er ude i, så er det meget vigtigt, at man går stille frem.

Tålmodighed er nøgleordet i en god træning

Det kan måske virke lidt åndssvagt, at man starter på en så lav vægt, når man sagtens kan løfte noget tungere. Problemet er bare, at når man opnår en vis vægt, som er individuel fra person til person, så begynder man at bruge musklerne forkert for at kompensere for vægten.

Lad derfor være med at starte hårdt ud, men byg musklerne stille, roligt og korrekt op fra bunden af. Det vil lønne sig i sidste ende. Uanset hvad, så er styrketræning en lang proces, hvor man ikke skal forvente synlige resultater lige med det samme. Gå stille og roligt frem, hav tålmodighed, og så vil resultaterne komme helt af sig selv. Hvis man har et udgangspunkt der hedder, at træningsudstyret skal være af høj kvalitet og træningen langsomt intensiveres, så vil man opnå de bedste resultater.