Træn med din hund i naturen

to hunde i løb

Mangler du fornyet motivation til din træning? Er det svært især i de kolde måneder på året at få slæbt dig ud af døren til fitnesscentret? Så er der god hjælp at hente, hvis du tager din hund med, når du træner og laver jeres daglige gåture om til den daglige motion i naturen. Din hund vil elske dig for, at I hver dag kan nyde godt af naturens mange positive effekter, når I løber sammen i skov, på stranden eller i parkerne. Vi vil i denne artikel se lidt nærmere på, hvordan du kan skabe de mest optimale rammer for din træning ved at anskaffe en hundeseng til din hund, så I begge får en optimal søvn og dermed restituerer til næste dags træning.  

hund i sneen

Opnå den største effekt ved at træne kontinuerligt 

Nogle mennesker tror måske, at de skal løbe enormt stærkt og langt for at det har den ønskede gavnlige effekt. Her vil vi pege på, at det mere er det kontinuerlige, lange træk over tid, der gør den store forskel. Mange ”formår” nemlig at brænde hurtigt ud og miste motivationen, fordi de lægger for hårdt ud og starter med at løbe utroligt langt. Dermed skal musklerne bruge lang tid på at restituere, hvis kroppen ikke er vant til at løbe disse distancer og du vil hurtigt føle, at du ikke har lysten til at gøre det igen. Derfor kan det anbefales, at du i stedet tænker på et træningsset-up, som du i længden vil nyde at gennemføre hver eller hver anden dag, så både du og din hund forbinder motionen med nydelse, leg og velvære. 

En god søvn er uvurderlig for træningen 

Det kendte udtryk ”uden mad og drikke duer helten ikke” er selvfølgelig sandt, men derudover er det også vigtigt at få en ordentlig nattesøvn for at kunne træne om dagen. Har du en hund, der kan finde på at kravle op i sengen til dig om natten, hvor du dermed får forstyrret din nattesøvn, så kan det være en rigtig god ide at få anskaffet en rar og behagelig hundeseng til den. 

to mænd i løb i skoven

Giv din hund de bedste vilkår 

Når din hund får sit eget sted at sove, kan den også restituere bedre og du får en bedre nattesøvn ud af det. Der sker rigtigt mange vigtige og essentielle processer i kroppen, når vi sover, som er helt fundamentale for, at vi kan fungere i dagligdagen. Derfor kan en hundeseng til din hund være en optimal løsning, så I både får sovet godt og dermed er udhvilede og med mere energi til træningen. Når I veludhvilede tager ud i naturen og træner, kan I lave spurt løb sammen, hvor forbrændingen bliver sat i vejret. Rigtig god træning med din hund.