Sådan undgår du overbelastningsskader 

træning

Du kender det sikkert: Du er i rigtig god form og føler dig stærkere, end du har gjort længe. Din krop kan yde ekstraordinært meget nu, og du vil blive endnu stærkere, endnu hurtigere eller endnu bedre til lige præcis din sport. Du glæder dig til enhver træning – faktisk glæder du dig så meget, at du ikke kan lade være med at træne hver dag. Og så sker det, som du, fyldt op til randen med sportens endorfiner, har glemt kunne ske: dit ben gør ondt, så snart du belaster det. Måske har du oplevet det før, for overbelastningsskader er hyppige blandt sportslige mennesker, og oftest tager det omkring to uger, indtil du kan belaste fuldt igen. Det er derfor vigtigt at vide, hvordan du bedst kan undgå overbelastningsskader, så din træning ikke bliver sat på pause uønsket. 

Find balancen 

Og hermed mener vi ikke blot, at balancetræning er ligeså vigtig, som din styrketræning. Du skal nemlig finde balancen mellem træning og restituering, altså pauser, hvor du giver din krop tid til at lade op. Når du opnår de ønskede resultater, kan det være svært, ikke at træne på daglig basis. Og det er også fint, så længe du ikke altid træner med høj intensitet i mellem til lang tid. Træner du derimod med lavere intensitet i kortere tid, er det oplagt, at du ikke restituerer i flere dage. Derfor er det en essentiel del i undgåelsen af overbelastningsskader, at du finder en god balance mellem din træning, og de pauser, som du skal holde i forbindelse med din træning. 

Konsultér en professionel 

Selvom du måske føler, at du har trænet i flere år, og præcist ved, hvordan din krop fungerer, kan det være en stor hjælp at tale med nogen, som arbejder med sport til hverdag. En fysioterapeut kan lave træningsplaner til dig, og give dig redskaber til, hvordan du kan undgå overbelastningsskader på bedst mulig vis. Bor du i eller omkring Rødovre, Hvidovre eller Fredericia, er et besøg på Klinik Lasota det helt rigtige for dig, der søger professionel rådgivning til din træning. Og hvis du allerede har fået en træningsskade, er der ligeledes hjælp at hente. Med andre ord, kan et besøg hos fysioterapeuten optimere din træning yderligere. 

Opdag en anden træningsform

Hvis du alligevel ønsker at træne til hverdag, men stadig vil træne ved høj intensitet, kan det være en god idé at variere din træning. Du kan med fordel have fokus på en anden kropsdel, når du løbetræner til hverdag. Hav en dag, hvor du træner din overkrop, og løber intervalløb til opvarmning i stedet for at løbe langt. På den måde kan du undgå, at du overbelaster en kropsdel.