Sådan holder du formen derhjemme

hold formen derhjemme

Det behøver ikke at kræve en tur til et træningscenter for at kunne træne og holde formen. Det er faktisk muligt at opbygge både en sund kondition og markerede muskler ved at træne i dit eget hjem og omgivelserne omkring det.

Gå en tur i højt tempo

En frisk gåtur er en af de letteste og mest effektive måder at få motion på. Du får rørt dine led og muskler, får vejrtrækningen op og får gang i blodomløbet. Der er ikke det, en gåtur ikke er godt for. Det anbefales generelt at få hjertet op i 30 minutter om dagen, hvilket en gåtur er en effektiv adgang til at få opfyldt.

Det er smart at sætte sig et mål for enten at gå 30 minutter, gå et bestemt antal skridt eller lignende. Du skal desuden gå i raskt tempo, så hjertet får lov til at arbejde for at pumpe blodet rundt i din krop. Det er på dette stadie, du kommer op i et pulsniveau, hvor du styrker din kondition og opnår de sunde gevinster ved en gåtur.

Hvis du ikke føler for at gå en tur udendørs, er det ingen hindring for at lade være. Gå rundt indendørs i dit eget hjem. Det er muligt både at tabe vægt, hvis det er målet, og opbygge din kondition ved at gå bestemt ruter eller runder i trygge rammer i hjemmet. Det er også her muligt at få pulsen op.

Køb træningsudstyr online

Hvis du føler, at du mangler alt det udstyr, som du typisk finder i et træningscenter, når du vil træne derhjemme, er det muligt at købe træningsudstyr online. Du finder faktisk samtlige muligheder for diverse udstyr til træning hos online webshops. Du kan få både en træningsmåtte, træningselastikker, motionscykel, stepmaskine, løbebånd, træningsbold, håndvægte og meget andet.

Til nedenstående trin er det en god idé at have en eller anden form for basalt udstyr som en træningsmåtte og håndvægte. Det er dog ikke en nødvendighed, da du sagtens kan anvende et blødt underlag i form af et tæppe eller lignende. Som et alternativ til håndvægte kan du anvende to tomme flasker og fylde disse med vand. Kun kreativiteten sætter grænser.

gåtur

Følg træningsvideoer på nettet

Du kan på nettet søge dig frem til utallige træningsvideoer, der passer til netop dine behov. Begynder, øvet eller krævende. Du kan finde videoer til netop dit niveau og hele tiden rykke videre til nye videoer, når din kondition løbende bliver bedre.

Det er også muligt at finde træningsplaner over flere uger, du kan følge, og som kan være en god motivation til at holde ved. Træningsplaner er typisk planlagt sådan, så de følger dit udgangspunkt i forhold til niveau og lader dig følge med som din kondition og dine muskelgrupper styrkes og bliver bedre.

Det gode ved træningsvideoer er, at det er som at have en personlig træner i stuen, og det kan motivere dig meget med en person der både viser- og fortæller dig, hvordan du skal lave de forskellige øvelser.

Lav hjemmeøvelser

Hjemmeøvelser er en god ting at få lagt ind i din hverdag. Det kan være stræk eller smidighedsøvelser som det første og sidste på dagen. Uanset hvad er det en god ide her at finde en plan med øvelser, du kan følge, hvor du ikke er afhængig af at skulle finde en træningsvideo frem på en elektronisk enhed, for at kunne fuldføre din hjemmetræning.

Hjemmeøvelser er et perfekt supplement til træningsvideoerne. Hjemmeøvelser er typisk rettet mere mod dine led, og de fungerer godt som opvarmning til decideret træning. Det er desuden en god ide at strukturere dine hjemmeøvelser sådan, så du fx mandag til fredag har en ny plan for hver dag med forskellige daglige øvelser. Det sikrer, at du ikke går unødvendigt død i dine hjemmeøvelser, da de skifter for hver dag og skaber en følelse og oplevelse af fornyelse og nysgerrighed omkring, hvad dagen bringer.

musik

Spil aktive spil

Det behøver ikke at være en sur pligt at omlægge din livsstil eller at begynde at træne hjemmefra. Du kan finde spil, både fysiske brætspil men også computerspil og spil til konsoller, der får dig til at komme op ad sofaen.

Der er forskellige muligheder for aktive fitnessspil, og ellers er der muligheder for spil, der ikke nødvendigvis er fitnessorienteret, men som stadig kræver fysisk aktivitet. Det er en smart måde for både børn og voksne at have det sjovt sammen og hver for sig, samtidig med at pulser kommer op.

Omfavn enhver mulighed for at bevæge dig

At komme i form betyder ikke, at det eneste svar er en rask gåtur eller en lang løbetur. Du kan svinge støvsugeren ekstra meget og gøre det til en fysisk aktivitet, hvor bevægelser er rettet mere mod at træne. Se det som en omgang motion, fremfor at liste stille rundt.

Du kan også sætte musik på og danse løs. Dans er også effektivt for konditionen, og når du giver den gas på hjemmedansegulvet derhjemme, vil du hurtigt få pulsen op. Du kan lave en afspilningsliste med sange svarende til i alt 30 minutter, og så ellers gå amok til musikken. Når afspilningslisten er slut, ved du med dig selv, at du netop har fået hjertet og pulsen op i en intens halv time, og det er godt for din sundhed og form.

Spis sundt undervejs

Hvis du er vant til at gå i træningscenter, kan det være let for din hjerne at tænke, at eftersom du ikke længere har din gang i dit lokale træningscenter, så kan det også være lige meget med, hvad du spiser. Her er du i risiko for at tage mere usunde valg.

Det rigtige svar er, at du naturligvis er nødt til at supplere din hjemmetræning med en sund og nærende kost, der kan være med til at arbejde på din optimerede form.

Når du træner, er det vigtigt at få et regelmæssigt og øget indtag af protein, så musklerne i din krop har noget at arbejde med. Hvis du derimod spiser usundt, er det som at modarbejde dig selv og dit eget projekt med at komme i form derhjemme.