Har du planer om ekstrem- eller bjergløb, kræver det forberedelse

Bjergløb

En hel del mennesker nyder en god udfordring. Nogle er så bidt af det, at de altid leder efter nye måder, hvorpå de kan udfordre sig selv. Er man vant til løb, er både ekstremløb og bjergløb to solide, interessante muligheder. Dog kræver disse forberedelse. Der er stor forskel fra en tur i skoven til denne form for løb. Når man udsætter sin krop for den slags, har man tit brug for lidt ekstra. Mange vælger derfor at finde det rette udstyr til de lange, udfordrende ture.

Find det rette udstyr til turen

Når man er ude på en lang og hård tur, har kroppen brug for al den hjælp, den kan få. Derfor er det godt at medbringe både snacks og vand. Dog bliver det hurtigt besværligt at løbe med, hvorfor mindre tasker til opbevaring er en super god ide. Er man ikke til tasker, er der eksempelvis også bæltetasker. Det er nemlig super vigtigt, at man ikke går sukkerkold. Er man kun nået halvvejs, er det bestemt ikke nogen fed tur hjem igen. Er det en af de hårde ture, man er ude på, kan det også være fint med plads til telefonen. Skulle noget nu gå galt, kan man altid ringe efter hjælp.

Til tider kan folk godt glemme, hvor vigtigt det er med mad og drikkelse før sport. Især når man virkelig presser sig selv og sin krop. Lad os sige, at du løber en tur på tom mave. Næste dag løber du endnu en tur, efter at have spist en banan og drukket et glas vand. Efter dette lille eksperiment, vil man altså virkelig kunne føle forskellen. Selv hvis denne tur kun har været fem kilometer, har det en stor indflydelse. Forestil dig så, at du løber 30 kilometer i bjergene. Så har man altså i den grad brug for, at kroppen er klædt ordentligt på.

Glem ikke påklædningen til turen

Når man løber, hvad end det er en almindelig eller en lidt mere hardcore tur, er påklædningen vigtig. Dette gælder både sommer og vinter. Har man for meget på om sommeren, kan man godt blive lidt svimmel og tung i hovedet under solens varme. Har man derimod for lidt tøj på om vinteren, kan det også ende med, at man bliver for kold i leddene. Og så er det altså ikke nogen sjov tur.

Det er derfor med at finde ud af hvilket sæt tøj, der passer til den sæson, man befinder sig i. For når det virkelig gælder, og man skal ud på en mere ekstrem tur, er det rart at have styr på tingene. Der er trods alt ingen, der står og hjælper dig med den slags. Lige meget om man selv er ude at løbe, eller deltager i en begivenhed. Fordelen ved at deltage i en begivenhed, er dog at der står folk, der er klar til at hjælpe dig. Løber man alene, er der ikke altid meget hjælp at hente. Derfor skal man aldrig overvurdere sig selv, men dog stadig prøve at presse sig selv så meget, man kan.