Den gode nattesøvn

Dejlig søvn

Et måske lidt overset aspekt af dit velbefindende er samtidig et af de vigtigste; nemlig din nattesøvn. Du kan selv gøre en del for at optimere din nattesøvn og dermed din basale livskvalitet.

Den sunde træthed

At du er træt på den sunde måde er et vigtigt skridt i retningen af den gode nattesøvn.

Hvis du i løbet af dagen sørger for at få god og fornuftig kost i en passende mængde – og ikke for sent på aftenen, så er din krop i god balance og dermed klar til den restituerende søvn.

Det er lige så vigtigt, at du har fået brugt din krop på en god og fornuftig måde. Det vil sige, at du får bevæget dig – enten ved at motionere eller ved bare at sørge for at bevæge dig i løbet af dagen – så er også din krop i balance og i ro ved aftentid. Indestængt ubrugt energi er selvfølgelig ikke gavnligt for søvnen.

Der skal også være ro og balance i dit sind. Få gerne i hvert fald nogenlunde ro på de spekulationer, du har haft i løbet af dagen. Det kan være svært at falde i søvn, hvis din bevidsthed arbejder videre med det, du går og tumler med.

Alting hænger jo sammen. Og det er jo ikke altid muligt at have total ro og balance hele vejen rundt, men du kan jo bestræbe dig på det.

Sengen

Lejet for din dejlige nattesøvn, din elskede seng, er jo dit absolut vigtigste møbel. Det er her, du går til ro efter en lang dags gøremål og forskelligartede krav. Det er her, du er allermest tryg og her, du genskaber den gode energi, som du har hårdt brug for til den næste dags lige så mangfoldige krav.

Din seng er nok også det møbel, du opholder dig flest timer i i løbet af et døgn.

Derfor er det altafgørende, at din seng gør noget godt for din krop og ikke det modsatte. Den skal både give din krop hvile, støtte og ny energi. Derfor skal du vælge din seng og dens madrasser med omhu.

Den sunde restitution efter en aktiv dag er super vigtig.

Valg af seng

Du bør selvfølgelig vælge en seng af en vis kvalitet. Dermed får du det bedste udgangspunkt for at give din krop den fornødne hvile og støtte.

Her er især madrassen og topmadrassen i fokus. Den gode madras er fundamentet, som selvfølgelig skal være i orden. Topmadrassen er den ekstra luksus, der fuldender det gode fundament. En topmadras af en god kvalitet kan forme sig efter din krop og både give dig en forbedret blød liggekomfort og en mere fast støtte.

Sengens størrelse

Mange senge fås i forskellige størrelser. I forhold til det er der flere forhold, der spiller ind. For det ene betyder det selvfølgelig noget, hvor stort det rum er, som sengen skal stå i. Der skal gerne være noget space omkring sengen, så rummer ikke føles trangt at opholde sig i, og så det er muligt at gøre tilstrækkeligt rent i rummet.

Desuden betyder det jo også noget, om du skal ligge en eller to personer i den. Eller du bare nyder at kunne brede dig i sengen.

Når dette er afklaret, kan du se nærmere på udvalget af gode senge i diverse standardmål. Et af de mere oversete mål, men som egentlig har fin størrelse er 160×200 cm. Det kan være, at det lige er det mål, der er perfekt til netop dit hjem eller dit ønske om en seng, der hverken er for lille eller for stor.

Du kan naturligvis få både seng, madras og topmadras i 160×200 cm.

Øget sundhed og velvære

Når alle aspekter af livet spiller, så er det nemt nok at føle sig godt tilpas. Er der noget, der knager eller halter, så kan det være sværere.

Uanset hvad, så kan du som sagt gøre dit til, at både din krop og dit sind har det så godt som muligt. Du kan sætte ind i forhold til kost, motion, ro i sindet – og ikke mindst at anskaffe dig en virkelig god seng. Så har du gjort alt det rigtige for sig selv.