Sådan gør du din træning alsidig

Træning

Man kan nemt få det indtryk, at mere træning altid er bedre og sundere. Det er dog næppe altid sandt. For eksempel er det vigtigt, at du ikke overtræner. Formålet med styrketræning er nemlig først og fremmest at nedbryde muskelmasse for derefter at superkompensere. Det vil altså sige, at dine muskler kun kan blive større, hvis du får mulighed for at restituere. 

Træn hele kroppen

Alsidig træning er svært

Der er mange grunde til at alsidig træning er svært. Først og fremmest er vis som mennesker ofte bedre til nogle ting end andre. Derfor er det både fysisk og mentalt smertefuldt konstant for eksempel at blive mindet om sine mangler, når det kommer til armstyrke, når alt andet ellers går fint. Derudover kræver det dog også bare adgang til mere udstyr og flere forskellige typer udstyr.

Der er dog måder at komme omkring dette. For eksempel findes der alsidige træningsprogrammer, der kun gør brug af en crosstrainer, men som alligevel kommer vidt omkring. Det er ikke sikkert, at du kan komme hele kroppen rundt med træning på crosstraineren, men det er bestemt tæt på. Træning på crosstraineren træner nemlig ikke kun benene men også arme og core, hvis du indstiller den rigtigt. Læs mere på https://crosstrainerguiden.dk/ om forskellige crosstrainere og deres mulighed for at indstilles til lige præcis dig og din ønskede måde at træne på. Generelt kan det dog bemærkes, at særligt gode og lidt dyrere crosstrainere også er nemmere at personliggøre.

Træn på crosstraineren

Brug crosstraineren til at træne hele kroppen

Først og fremmest kan du selvfølgelig indstille sværhedsgraden fra gang til gang. Det vil sige, at din crosstrainer kan bruges som en simpel opvarmning til noget større, men du kan også skrue sværhedsgraden op og gøre det til en hel træningsdag i sig selv. Dernærst er det værd at nævne, hvordan din position på crosstraineren kan indstilles. Afhængigt af position bruges forskellige muskler i kroppen, og det er blandt andet den slags, der gør træning på crosstraineren utroligt alsidigt. Vi kommer dog aldrig helt op til core og arme uden også at skrive om den sidste mulighed for personliggørelse, nemlig udskiftning af crosstrainerens håndtag. Afhængigt af crosstrainerens håndtag, bliver armene holdt i forskellige positioner og er mere eller mindre nemme at inkorporere i træningen. Med andre ord kan de rigtige håndtag sørge for, at din træning på crosstraineren bliver en helkropstræning.

Med en crosstrainer af høj kvalitet i hjemmet, er du altså godt på vej til at kunne træne alsidigt og derved udnytte din træning på bedst mulig måde. Alsidig træning er dog, som nævnt, ikke kun praktisk svært men også mentalt svært. Sørg derfor for at have et håndgribeligt og utvetydigt træningsprogram, du kan følge. Ellers er det alt for nemt at bilde sig ind, at alsidighed ikke er nødvendigt.