Trampoliner og sikkerhed: Sådan tager du dine forholdsregler

trampolin - sikkerhed

Trampolinen er på mange måder en fantastisk opfindelse, idet den kan bruges til både leg, motion og balancetræning. At det er en glimrende opfindelse bliver man bekræftet i, når man undersøger, hvor mange børnefamilier der har en trampolin stående i baghaven. I dag er det nærmest et must-have at eje en trampolin, hvis man har mindre børn i husstanden.

Står en trampolin også øverst på dit barns ønskeseddel, så bør du ikke tvivle et øjeblik på, at det er en glimrende gaveidé. Du skal dog kun købe en havetrampolin til dit barn, hvis du er indstillet på at holde øje med dit barn og lære barnet om sund fornuft. Det skal du gøre, hvis du ikke ønsker, at dit barn skal blive én ud af mange tusinde børn, som kommer til skade på havetrampolinen hvert år. Er du i tvivl om, hvilke forholdsregler du skal tage? Så læs hele guiden.

Tilkøb et sikkerhedsnet

Det er ikke nødvendigt at købe en masse tilbehør til en trampolin, men der er dog mindst én form for tilbehør, man ikke kan komme uden om. Der er selvfølgelig tale om sikkerhedsnettet, som burde være et obligatorisk tilkøb. Sikkerhedsnettet kan nemlig sikre, at dit barn ikke falder ud over kanten og slår sig. Det kan være yderst smertefuldt at lande på den hårde jord, hvorfor afskærmning er nødvendigt.

Din sunde fornuft bør fortælle dig, at det er klogt at købe et sikkerhedsnet. Et sikkerhedsnet koster typisk et sted mellem 1.000 og 3.000 kroner – afhængig af model, størrelse, kvalitet og andre kriterier. Det er mange penge, men pengene er givet godt ud, hvis det er muligt at afværge alvorlige ulykker, ikke sandt? Kan du se fornuften i at købe et sikkerhedsnet til trampolinen? Så køb et sikkerhedsnet med det samme, så dit barn kan hoppe trygt og sikkert. Der er jo ingen grund til at løbe en unødig risiko, når der rent faktisk er mulighed for at beskytte sit barn.

LÆS OGSÅFitness trampolin test, her får du en oversigt over de bedste fitness trampoliner.

Andet nyttigt tilbehør

De fleste trampolinejere kan nikke genkendende til, at det er en god idé at købe et sikkerhedsnet, men findes der mon også andet nyttigt tilbehør til trampolinen? Det skal du næsten selv have lov til at vurdere, men du bør vide, at udvalget af tilbehør er stort.

Foruden et sikkerhedsnet er det også hensigtsmæssigt at købe specialudviklede pløkker og spændebånd, som kan bruges til at sikre trampolinen mod storm. Dette tilbehør kan være meget nyttigt, når man bor i et land, som ofte er plaget af kraftigt blæsevejr og sågar storm. Er din trampolin ikke tilstrækkelig godt fastspændt, så risikerer du, at stormen tager den og forårsager stor skade på biler, huse og mennesker. Det går jo ikke, så køb da et stormsikringssæt for en sikkerheds skyld. Man kan jo lige så godt være på den sikre side.

Derudover kan du købe en stige, hvis du altså overvejer at købe en trampolin på ben til dit barn. Det er med en stige meget nemmere for små og mellemstore børn at komme op og ned af trampolinen. Du kan evt. spare pengene til en stige ved at købe en nedgravet trampolin.

Man kan købe sig til højere sikkerhed, men man kan også gøre andre ting for at højne sikkerheden. Er du bekymret for, at dit barn skal komme til skade, så brug tid på at lære barnet om, hvad man må, og hvad man ikke må på en trampolin. Du skal eksempelvis lære barnet, at man aldrig må hoppe flere personer ad gangen.