Sådan kan du holde styr på progressionen i din træning

Ligegyldigt om du træner for at blive stærkere, større, hurtigere eller tyndere, kan det være en stor fordel for dig, at du holder styr på din udvikling. Men hvordan sikrer du egentligt, at du opnår noget med din træning? Det kan du blive klogere på her.

Først og fremmest er det vigtigt, at du ved, hvorfor det er en god ide at tracke din udvikling. Der er alt for mange, som desværre kommer til at træne i blinde. De tror, at de bliver bedre, men de er heller ikke helt sikre. Hvis du ikke ved, om du bliver bedre, ved du heller ikke, om du rent faktisk griber din træning rigtig an.

Progression i kroppens udvikling

Hvis du træner for at øge din muskelmasse, for at tabe fedt eller med andre fysiske mål, er det ret let at tracke din udvikling. Det kan du eksempelvis gøre ved at bruge en bodytracker, der måler fedtprocent, muskelmasse, BMI og meget andet. Hvis du tager en måling hver måned eller hver anden måned, så kan du let tracke din udvikling.

Hvis du vil optimere dine resultater, kan du blive klogere på kosttilskud inklusiv proteindrikke, proteinbarer og proteinpulver ved at læse mere her.

Progression i dine resultater

Hvis du gerne vil være stærkere eller hurtigere eller har andre performancemål, bliver du nødt til at teste dig selv. Det kan du gøre ved at teste din maksimale kapacitet i den disciplin, du gerne vil blive bedre til – hvad end det er et makspres i bænkpres eller et 100-meterløb.

Husk, at det ikke altid er optimalt at teste hyppigt.

Din udvikling kan have stor indvirkning på din motivation

Hvis du kan se på dine resultater, at du udvikling dig over en længere periode, vil du have meget lettere ved at bibeholde din motivation for træningen. I modsætning til det kan træningen hurtigt føles ligegyldigt, hvis du ikke ved, at du udvikler dig.

Samtidig kan du omlægge din strategi, hvis du pludseligt oplever, at din resultater bliver dårligere i en periode.