Fransk bulldog: En stædig charmetrold

Skal du og din familie have hund, er en fransk bulldog et godt valg, som kan være alternativ til nogle af de større racer som Labrador og Retriever. Der er meget at overveje, når man forsøger at vælge hunderace. Her er nogle af de ting, du bør være opmærksom på, når du overvejer, om fransk bulldog kan være den rette hund til familien.

En følsom og sød vovse

Når I overvejer den franske bulldog, er udseendet noget af de første, I skal tage højde for. Fransk bulldog er charmerende for mange, men har også et udseende, der kan splitte vandene. Mens mange finder den uimodståelig, er der sikkert lige så mange, som synes at den er utiltalende. Derfor er det primært en race, man bør overveje, hvis man hører til blandt dem, som synes at det er en sød og nuttet hund, hvilket måske siger sig selv.

Ud over udseendet er hunden også perfekt i familiesammenhæng. Den er overordnet set venlig over for både mennesker og andre hunde. Den har meget samvittighed, hvilket betyder at man skal have overskud til at træne hunden ordentligt, uden at skælde den for meget ud.

Hunden har en lille og muskuløs krop, hvilket betyder at den kræver træning, men at den samtidig heller ikke skal gå lige så mange kilometer som nogle af dens mere langbenede fætre og kusiner.

I bund og grund er fransk bulldog fremavlet som en selskabshund, og derfor er den både oplagt og populært som familiehund. Den er sød, venlig og lille, hvilket gør den let at have med rundt.

Sammenlign hunde på nettet

Når I tænker på hvilken race hund, I skal vælge, er internettet en rigtig stor hjælp. Her findes der masser af sider, der sammenligner de forskellige racer på forskellige parametre. Således kan I se, hvordan en given race er på en bestemt front, om det er stædighed, lydighed, familievenlighed eller andet.

Der findes masser af hunderacer, og nogle er mere oplagte end andre. Det vigtigste er dog, at du eller I har lyst til lige præcis den hund, som I vælger. Når man vil sin hund, skal den nok blive venlig og lydig, uanset hvilken race, det er, hvis bare man træner den og giver den kærlighed.

Derfor er hundens udseende faktisk noget af det allervigtigste. Hver enkelt hund har en forskellig personlighed, så det eneste, I kan være fuldstændig sikre på, når I vælger race, er hvordan hunden ser ud.