Det er ikke bare træning, der er vejen frem

Person drikker appelsin juice

Det er vigtigt at holde kroppen i god form, det ved vi alle sammen. Dog er det ikke det eneste der skal til, for at holde kroppen sund og rask. På vejen til en sund livsstil, skal man over mange forhindringer, ikke kun de fysiske. Her kan du læse om tre gode tips til hvad du skal gøre for at holde dig sund, udover træning. Der er nemlig mange gode måder at holde sin krop ved lige på. En livsstil handler jo netop om hele livet og ikke bare en lille smule af det.

Gode madvaner er det første skridt på vejen til en sund livsstil

Vejen til en sund livsstil handler også i høj grad om mad. Når du spiser, er det vigtigt at du får en bred vifte af næringsstoffer, som alle er med til at danne fundamentet for din sunde livsstil. Nogle tror at man bør prøve ikke at spise så meget, men det er en misforståelse.

Særligt hvis man dyrker meget motion i hverdagen, er det vigtigt at du får en god portion mad oveni. Du skal bruge alle de kræfter du kan få, det er sådan du kommer til at løbe det ekstra der lige skal til.

Det kan også være en god at følge kostpyramiden, så kan du danne dig et godt overblik over hvad der er sundt, og i hvor store mængder det er godt for dig. Dog er det også vigtigt at forkæle sig selv, og det kan være næsten lige så sundt at nyde livet, som at spise rigtigt.

God søvn

Noget andet, som mange ofte undervurderer vigtigheden af, er en god nattesøvn. Vi bruger cirka en tredjedel af vores liv på at sove, derfor er det vigtigt at vi har det godt i denne periode. En lækker blød seng er et godt sted at starte, hvis man skal sove godt. Det er her man virkelig kan investere i sit velvære. En god seng er lige med god nattesøvn.

For at sove godt, er det også vigtigt at man forbereder sig lidt på at sove på forhånd. Nogle gange kan tankerne køre rund i hovedet på en, når man ikke kan sove. Det sker nogle gange fordi man ikke har givet sig god nok tid til at overveje de her ting i løbet af dagen. Et af Dalai Lamas råd til at leve et sundt liv er, at man bør bruge lidt tid alene hver dag, det bør du også gøre.

Lev meningsfuldt

Nogle af de mennesker der lever længst i verden, er befolkningen på Okinawa. Her levede man, indtil for få årtier siden, sunder end noget andet sted på jorden. Udover at have en enormt sund kost, mest bestående af fisk og grøntsager, og at de har levet i et samfund der har været enormt respektfulde omkring deres ældre, har man på Okinawa levet på en anden, helt særlig, måde. Hver morgen, inden man stod op, skulle man bestemme sig for noget man ville udrette de dag. Det gav mening til alle på en daglig basis.