Boost forbrændingen og konditionen med intervaltræning

intervaltræning

Hvis du har lyst til at komme i bedre form og måske smide et par kilo oven i hatten, kan det i høj grad anbefales at prøve kræfter med intervaltræning.

Mange er af den overbevisning, at eksempelvis det almindelige løbetempo, hvor man lunter i nogenlunde det samme tempo, er den bedste løsning. Almindelig løb kan naturligvis også være en effektiv træningsmetode, men det udfordrer imidlertid ikke din krop på den samme måde som intervaltræning.

For at tage intervalløb som eksempel, så er der med sikkerhed masser af fordele at komme efter. For det første kan du booste forbrændingen og på den måde komme af med flere kalorier, end hvis du blot løb i det samme tempo.

Tilsvarende giver du også din kondition og løbeform et boost, da kroppen i kraft af intervaltræningen vænner sig til nye udfordringer og prøvelser. Dette skyldes først og fremmest, at du kontinuerligt får pulsen op og ned, hvilket blandt store dele af forskningsverdenen anses som værende mere fordelagtigt end almindeligt løbetempo.

Høst fordelene ved intervaltræning

Der er mange måder, hvorpå du kan give dig i kast med intervaltræning. For eksempel kan du på din næste løbetur inkorporere små sprinter, efterfulgt af mindre pauser, hvor du kommer helt ned i gå- eller luntetempo. På den måde får du pulsen op, boostet din forbrænding og forbedret din kondition gang på gang.

Det kan således i sidste ende i langt højere grad betale sig at træne på denne måde, end hvis du blot løber en vilkårlig rute i et statisk tempo. Menneskets krop er en formidabel maskine, og den har behov for at blive testet, hvis du ønsker at forbrænde flere kalorier og komme i bedre form.

Dertil kan du naturligvis træne i intervaller, uanset om du løber, cykler, ror, styrketræner eller bruger kræfter på enhver anden form for træning. Næste gang du er nede i fitnesscenteret, kan du således med fordel træne i intervaller på romaskinen, den statiske træningscykel eller med nogle kettlebells.

Gør din træning sjovere og mere motiverende

Når det kommer til at holde træningen ved lige, er motivation som bekendt en yderst vigtig faktor. Derfor kan man ligeledes argumentere for, at intervaltræning er en god idé, hvis du ønsker at lave konditionsmæssige fremskridt. Det kan nemlig hurtigt blive langt sjovere og betydeligt mere motiverende at træne, hvis du mikser dine sædvanlige træningspas en anelse op.

Det har aldrig været meningen, at træning skulle opfattes som en sur pligt. Men det er netop, sådan en opfattelse der opstå, når diverse træningsentusiaster bliver hængende i de samme vaner og de samme træningsrutiner.

Endvidere kan det aldrig skade at inkorporere intervaller i dine forskellige former for træning. Tværtimod kan du kun komme til at opnå nogle af de fordele, som bliver nævnt i denne korte skrivelse. Og der er jo ingen, der har påstået, at du ikke sagtens kan træne almindelig løb, styrketræning eller cykling ved siden af.

Læs mere her og få endnu flere tips til, hvordan du kan få din træningsrutine op på det næste niveau.