Bilfiltre

Bilfiltre er hjælpestoffer, der holder dit køretøj kørende uden problemer. Der er forskellige typer filtre, der er ansvarlige for at forhindre forskellige bilsystemer i at forurene.

Hvad er hovedtyperne af filtre?

Luftfiltre. Dette er komponenter, der er fremstillet af porøse eller fibrøse materialer. De fjerner forskellige affald og forurenende stoffer som støv, skimmel, bakterier, pollen.

Der er indsugningsfiltre (motor) og kabinefiltre. De førstnævnte er ansvarlige for at rense luften, der går ind i motoren, mens den anden leverer ren luft til kabinen, hvilket ikke kun fjerner faste partikler derfra, men også dårlig lugt. Luftfiltre er normalt lavet af papir, skum eller bomuld.

Oliefiltre. Disse komponenter er normalt fremstillet af cellulose eller mikroglas. Oliefiltre findes i forskellige bilsystemer: de filtrerer motor, hydraulik, transmission, smøring og andre former for olier.

Disse filtre er utrolig vigtige, da de sikrer fejlfri drift af større bilmonteringer og komponenter.

Brændstoffiltre. Disse leverer rent brændstof til motoren. I benzinbiler er der normalt to brændstoffiltre – til grov og fin filtrering. I dieselbiler bruges disse komponenter til at fange vandet fra brændstoffet. De har en skållignende form, og vand samles i bunden, da det er tungere end brændstoffet.

Dieselpartikelfiltre (DPF). Filtre af denne type findes kun i dieselbiler. Disse komponenter hjælper med at reducere skadelige emissioner, der udledes i atmosfæren.

Der er nogle andre typer filtre, der kan findes i køretøjer afhængigt af deres model, produktionsår og konfiguration: F.eks. positiv krumtaphusventilation (PCV) eller udstødningsgasrecirkulationsfilter (EGR).

Man skal dog altid huske, at filtre er hjælpestoffer og skal udskiftes med bestemte intervaller.

Hvornår er det tid til at tjekke dine støddæmpere?

Intervaller for filterskift varierer afhængigt af filtertype og kørselsforhold. Disse oplysninger er specificeret i manualen. I gennemsnit er udskiftningsintervaller følgende:

  • Indsugningsfiltre (motor) – hver 25 000 km;
  • Kabineluftfiltre – 15 000 – 25 000 km, i nogle støvede steder – kun ca 6 000 – 7 000 km;
  • Oliefiltre – hver 12. måned eller en gang på 10 000 – 15 000 km.
  • Oliefiltre skal udskiftes sammen med olieudskiftningen.
  • Brændstoffiltre – skal udskiftes en gang hver ca 45 000 – 55 000 km.

Udvalget af filtre på markedet er stort.

Disse komponenter er fremstillet af virksomheder som Bosch, K&N, Mann Filter, AEM Dryflow, FRAM, Purolator og mange andre.

Bildelebillig.dk er en førende butik til bildele.

Skal du skifte olie og filtre i din bil? Her kan du finde et enormt valg af disse og andre bildele: tændrør, viskerblade, bremseklodser og skiver osv. Overkommelige priser, rimelige leveringsgebyrer, tilbud, salg og rabatter hjælper dig med at holde din bil kørerende problemfrit uden at bruge for mange penge. Køb og spar sammen med bildelebillig.dk!