Sådan træner du med kæledyr i hjemmet

Kvinde og barn træner i hjemmet

Hjemmetræning er blevet populært på det seneste, og det kan der være mange grunde til Først og fremmest er hjemmetræning bare billigere end at skulle melde sig ind i den lokale idrætsforening eller få et medlemskab til træningscenteret. Derudover kan hjemmetræning, hvis det gøres rigtigt, også være med til at fjerne den friktion, der ofte opleves, når man skal til at træne. Det er nemmere at komme i gang med træningen, når det bare handler om at iføre sig træningstøjet og komme i gang, og når man tilmed kan gøre det hele foran fjernsynet til lyden af ens yndlingsserie.

Hamster i bur drikker

Hold styr på dyret

Dermed ikke sagt, at der ikke også er masser ad udfordringer ved hjemmetræning. En af de helt store er, at træning derhjemme også fjerner friktionen, når du gerne vil sætte dig i sofaen for at tage et hvil. Derudover er hjemmet fyldt med distraktioner lige fra en mail der skal tjekkes til børn der skal trøstes. De mange danske dyreejere har tilmed en ekstra distraktion at slår med: Deres kæledyr. 

Hvad en du ejer en kat eller en dværghamster, kan du være sikker på, at de vælger lige præcis det tidspunkt at stå i vejen eller til at være distraherende. Sørg derfor gerne for at have et bur eller et rum, der kan holde dyret inde, mens du træner. Har du en dværghamster, kan du for eksempel finde masser af sjove og gode dværghamsterbure. Grundet mængden af mulige dværghamsterbure kan det næsten være svært at vælge. Hovedvægten bør dog lægges på, at det skal være stort nok til din dværghamster, hvilket er særligt vigtigt, hvis du har flere. Derudover må dit nye dværghamsterbur også gerne gøre dyret så selvforsynende som muligt. Så har din dværghamster det nemlig bedre, og du kan nemmere få lov til at træne. 

Løbende hund med bold

Træn med dit kæledyr

Meget af det samme gør sig naturligvis gældende, hvis du er katteejer eller bare har et dyr i nogenlunde samme størrelse. Har du imidlertid en hund eller lignende, kan dyret gå fra at være distraherende til ligefrem at være en motiverende faktor i din træning. Husk dog, at det aldrig er ligefremt at træne med dyr i hjemmet.