Træningsgadgets til en sjovere træning

Træningsgadgets

Det er blevet almindeligt at træne. Vendinger som “Jeg skal til træning” eller “når jeg kommer hjem fra træning” bliver mere og mere anvendt i det daglige sprog. Der kommer efterhånden også nye kæder, der sælger sportsudstyr, fitnessmaskiner, sportstøj og træningsgadgets.

Det kan hurtigt gå hen og blive en sur pligt at træne, især hvis man ikke kan mærke nogen fremskridt. Man skal helst kunne mærke nogen hurtige forbedringer, ellers bliver det hurtigt kedeligt for nybegyndere. Der er dog mange gode muligheder for at gøre træningen lidt mere spændende, det kan fx. være at investere i et eller flere træningsgadgets. Læs med videre, hvor vi fortæller dig om de fedeste gadgets til træningen.

træningsur

Træningsuret

Træningsuret er en fælles betegnelse for alle de slags ure, der har et formål i forbindelse med træning.
Nogle af dem har et hovedfokus, og andre kan lidt af hvert. Det kommer an på prisen og kvaliteten af uret. En af de mere almindelige er, at uret fungerer som pulsur. Pulstræning er dels et fænomen, der bliver mere og mere udbredt, hvor det er smart at have et pulsur på sig, og til den nysgerrige træner generelt, som gerne vil holde øje med, hvor høj en puls er og måske særligt hvor langt, ens nuværende puls er fra hvilepuls og makspuls. Flere pulsure kan også vise et gennemsnit over hele træningen, når den er overstået, og en ca. kalorieforbrænding.

Netop kalorieforbrænding er der også ure, der fokuserer på, da det hører med til nutidens sundhedstrend at tælle kalorier.
Derudover er et almindeligt stopur også smart at have med sig i sin træning, og måske særligt når man laver intervaltræning eller træning på tid.

mobilapps

Mobile apps

Med de nyere telefoner med apps følger der selvfølgelig også flere og flere apps specielt designet til træning. Mange af dem kan lidt af det samme, og det handler i grad om, at man kan få en samlet oversigt over sin træning. Det kan typisk være geografisk, hvor langt man har bevæget sig, tidsmæssigt, hvor lang tid træningen varede og ens forbrænding, hvor mange kalorier, man har forbrændt i løbet af sin træning.
En app vil nok aldrig ramme det helt præcist, men mange nyere apps kommer overraskende tæt på sandheden. Det er dog væsentligt, at man har relativt meget data i sit abonnement, da næsten alle apps kræver internetadgang i en eller anden grad.

løbesko

De praktiske træningsgadgets

Selvom der findes mange gadgets, der gør din træning sjovere, er der altså også træningsgadgets, hvis hovedformål er at gøre din træning mere ubesværet. Og derved også på en måde sjovere.

Der findes f.eks. trådløse høretelefoner, som er nemmere at have med at gøre end de almindelige, hvor ledningen kan blive viklet ind i ting og tøj, som gør, at høretelefonerne endnu lettere falder ud. Derudover er mobilholdere også blevet et populært tilbehør til træningsglade mennesker, da meget træningstøj ikke er det mest praktiske til at opbevare de store, moderne smartphones. Og så kan man samtidig holde øje med sin telefon.

Læs også om: Motionscykler