Træn poledance derhjemme

Poledance

Poledance er ikke længere noget der udelukkende hører stripklubberne til. Poledance er blevet en fuld ud accepteret sport der udøves af alle både mænd og kvinder, gamle og unge. Der er poledance træningscentre i rigtig mange danske byer, og der kommer hele tiden flere til. Der afholdes DM, EM og VM i poledance, og poledancerne bliver ikke set som strippere eller vulgære dansere, men i stedet som hardcore sportsudøvere, og elegante dansere.

Poledance hjemme vs. i et center

Hvis du aldrig nogensinde har prøvet at danse poledance før, er det bedste for dig, nok at starte ud i et center. Her vil du lære alle grundteknikkerne og oparbejde en god styrke og forståelse af hvad poledance er. Når du til gengæld er blevet øvet i poledance kan du sagtens træne det derhjemme også. Hvis du træner derhjemme er du ikke afhængig af åbningstider og hold bookinger.

Du kan træne når du vil, og du skal ikke transportere dig nogen steder hen. Samtidig kommer du ikke ud for at dele pole med nogen, da dette ofte kan ske når der er mange på holdene. Du kan træne de mooves og øvelser du har lært i polecenteret, men du kan også finde rigtig mange øvelser, tricks, spins og ideer på YouTube og lære dem herfra. Det du skal sørge for er dog at du ikke laver noget som din krop ikke er klar til, og når du skal til at udvide og lære noget der er svært, så skal du starte stille ud, sådan at du ikke får skader.

Hvorfor skal du træne poledance

Poledance er en hård sport. Det kan godt være det ser nemt ud når de øvede svinger sig rundt i alverdens positioner, men det kræver både styrke, smidighed og kropskontrol. Derfor er poledance også sådan en effektiv træningsform, fordi du virkelig får brugt din krop på en rigtig god måde.

Styrke

I poledance er der ingen vægte. Det er udelukkende din egen vægt du bærer. Som begynder vil det mest være dine arme du træner, fordi mange af de ting du lærer, har fokus på armene. Men når du rykker længere op i niveau vil hele din krop komme på prøve. Du vil opdage muskler du ikke engang vidste du havde, og du vil meget hurtigt begynde at se resultater på din krop, samt føle at du bliver meget stærkere.

Smidighed

Din smidighed bliver også trænet. Mange mooves i poledance kræver en vis smidighed, og derfor vil du også hurtigt mærke hvordan du bliver mere smidig dag for dag. Hvis du er seriøs omkring poledance, er det en god ide at supplere din træning med direkte smidighedstræning, såsom yoga. Dette vil gøre dig i stand til at udføre mange flere tricks på polen.

Kropskontrol og balance

Når du hænger der med hovedet ned ad, ja så kan du godt blive forvirret over hvordan det hele lige hænger sammen med højre og venstre. Poledance udfordrer virkelig din kropskontrol og din balance. Du får trænet din koordineringsevne og din kropkontrol under samtlige øvelser, og især når du begynder at sætte tricks og spins sammen. Hvis du arbejder med det der hedder spinning pole, som betyder at polen også drejer rundt, vil din balanceevne i den grad blive udfordret. Mange der har lidt af køresyge, siger faktisk at poledance også hjælper dem på det punkt, fordi deres balance bliver udfordret så meget.

Poledance udstyr og økonomi

Hvis du skal træne poledance derhjemme er det meget vigtigt at du har en god pole der sidder ordentligt fast, sådan at du ikke får skader. Du kan komme slemt til skade hvis polen pludselig vælter. Der er to typer af poles. Der er den billigste der sidder fast i loft og gulv, og så er der den dyre der hedder X-pole, som står på en tung plade og stikker op i loftet uden at hænge fast i loftet.

Den sikreste til hjemmetræning er faktisk X-polen, fordi pladen den står på er tilpas tung, til at polen ikke vil vælte. Hvis du har et hjem hvor du kan boltre din almindelige pole fast i både loft og gulv, er denne type også 100% sikker. Problemet kommer hvis din pole kun sidder i spænd mellem loft og gulv.

Hvis du skal ud og investere i en pole, kan du ligeså godt købe en af rigtig god kvalitet. Det kan være en dyr udbetaling, så det kan være nødvendigt for dig at låne lidt penge til dette. Et kviklån kan være en rigtig god løsning for dig. Nogle kviklån har en minimums alder på lånere, men andre er også åbne for yngre lånere, du skal bare kigge dig godt for. Lån som 18-årig er derfor lidt sværere end hvis du eksempelvis er over 20 år. Men det er ikke umuligt. Der findes kviklån der gerne vil låne penge til 18-årige.