Top 3: Bedste svømmebriller til motionister

svømmebriller

At svømme uden svømmebriller er ikke specielt behageligt. Det er i stedet for ret ubehageligt, og giver tilmed røde øjne og irritation heri. Det er nok de bedste grunde til at du bør svømme med svømmebriller.

Men hvilke er så gode svømmebriller, og hvilke skal man gå lettere elegant udenom? Som tidligere elitesvømmer gennem over 10 år, så har jeg efterhånden prøvet at svømme ufatteligt mange forskellige par. Alt den erfaring vil jeg herunder give videre til dig, hvor jeg har udpeget de fem bedste svømmebriller til dig, som bare svømmer et par gange om ugen i den lokale svømmehal og/eller svømmeklub. Se top-3 herunder:

 1. Speedo Speedsocket Sort

  Nok den allermest populære trænings svømmebrille der overhovedet findes, og det har den næsten været hele det sidste årti.
  Kendetegnene ved ligepræcis denne brille fra Speedo, som i øvrigt også fås i en mørkeblå og grå variant udover den sorte, er at den bare sidder ufatteligt behageligt omkring øjnene og på hovedet. Man mærker stort set ikke at man har brillerne på – også over træninger på flere timer. Derfor laver de heller
  Profilen på brillen er desuden forholdsvis lav, hvilket gør dem rigtig moderne at svømme med (samt laver mindre vandmodstand).

 2. Speedo Fututa Boiofuse

  Endnu en Speedo brille, men ikke desto mindre er denne direkte udviklet til motionist svømmere, som bare har brug for en holdbar og komfortabel svømmebrille til de enkelte ture i svømmehallen. Komforten bliver næsten ikke bedre, og de er tilmed lette at justere længden på stropperne ved hjælp af et unikt system på siden af brillen.
  Denne Speedo Futura Biofuse findes i flere forskellige varianter – både en til børn, en med blåt glas, en med smoke glas samt en med klar glas.
  Ikke desto mindre sidder de bare super behageligt, og designet er også et hit blandt specielt mange voksne.

 3. Aqua Sphere Kayenne

  Aqua Spheres topmodel, som er kendt verden over for deres unikke svømmebriller til motionister og børn, er denne Kayenne, som også findes i en række forskellige varianter: Med klar linse og med mirror.
  Alt i alt sidder den bare super behageligt på hovedet og er perfekt til både ældre og yngre svømmere.
  Aqua Sphere Kayenne er nem at tilpasse i siden, således at den altid kommer til at sidde rigtig behageligt og den ikke lækker vand under træningen.
  Designet af selve brillen er også rigtig lækkert og stilrent.
  Der findes også forskellige varianter af Aqua Sphere Kayenne afhængig af om det er til en mand, kvinde eller barn.

Så fik du præsenteret min top 3 af svømmebriller til motionssvømmere. Jeg håber du kan bruge dem til noget, og måske få anskaffet dig din nye yndlings svømmmebrille.

Læs også om: Våddragt til triathlon