Sådan vælger du et par gode svømmetights

svømmetights

I denne guide vil du lære, hvordan du sørger for at vælge et par gode svømmetights til såvel svømmetræning som til triathlon og åbent vand svømning.

Tro det eller lad være, men der er faktisk stor forskel på, hvad du bør kigge efter, hvis du skal bruge et par svømmetights i den lokale svømmehal versus hvis du har planer om, at svømme i havvand, fjorde eller søer med dine tights.

Først gennemgår jeg forskellen mellem de to, og hvad du bør være opmærksom på, når du skal vælge til den ene sportsgren og svømme-placering versus den anden. Dernæst gennemgår vi kort, hvordan du finder ud af, om du har fundet den rigtige størrelse på dine svømmetights.

Svømme hal versus åbent vand

Det siger sig selv, at du formentlig kommer til at svømme i vand, der er en del koldere, når du begiver dig ud på åbent vand. Men spørgsmålet er, hvad det betyder for dit valg af svømmetights.

Du kan selvfølgelig sagtens vælge at svømme i en våddragt. Men det er oftest ikke for koldt med et par varmere svømmetights. Har du derfor valgt, at du gerne vil svømme i tights alene, så skal du sørge for, at de også har den ekstra varme.

Mit bedste råd hertil, er at du skal sørge for at vælge et par gode neopren badebukser. Det duer ikke, hvis du planlægger at svømme i vand der er koldere end 10 grader, at vælge et par tynde svømmetights. Det gælder også for dig, selvom du tror du er en rigtig Ironman og kulden ikke bider på dig som på andre.

Et par tynde tights vil oftest ikke være meget mere end maksimalt 1 mm tykke. Det betyder at du lynhurtigt bliver underafkølet. Ud over at det er ubehageligt, så kan det også betyde at du bliver nød til at stoppe svømningen for tidligt. Svaret er altså, at du skal søge, at købe et par svømmetights med tykkere neopren.

Du skal gerne op på 2-3 mm tykkelse. Så kan du tilgengæld også godt undgå at skulle trække i dne helt store våddragt-mondering.

Men hvordan vælger du så den helt rigtige størrelse?

Sådan finder du ud af om dine svømmetights passer

Det kan være lidt af en kamp at finde ud af, hvor løse eller stramme ens svømmetights skal være.

Igen er der forskel på, hvor stramme de bør være, alt efter, hvad du ønsker at bruge dem til.

Skal du bruge dem til svømning i varme bassin så gælder der som udgangspunkt at du skal få en finger ind ved lårene og kunne hive badebukserne 2-3 cm ud. Kan du hive dem mere ud er de for løse. Kan du ikke få en finger ind, eller hive men min. 2-3 cm ud, så er de for stramme.

Hvis du skal have svømmetights til både konkurrencesvømning og træning, så er det typisk en god idé at købe de svømmetights du skal træne i 1-2 størrelser stører.

Skal du svømme på åbent vand, så kan du ydermere test dem ved lige at hoppe en tur i baljen. De skal gerne være vandtætte, forstået på den måde, at der ikke må komme vand ind fra lårene. Hvis de lækker en smule fra taljen, kan det lige gå. Men forsøg så vidt muligt at finde et par, hvor det ikke er tilfældet.