Sådan opnår du de bedste træningsfremskridt

Sådan opnår du de bedste træningsfremskridt

Kender du følelsen af at knokle løs i fitnesscenteret og spise kylling med broccoli hver evig eneste dag, uden at se de resultater, som du går og drømmer om?

Forudsat at du giver den hele armen og presser dig selv til at blive bedre i dine træningssessioner, så skyldes det med alt sandsynlighed, at du ikke er 100 pct. klar over, hvordan din kost bør se ud.

Mange har det med at opdele mad i ”sunde” og ”usunde” kategorier, og om end dette kan være belejligt til at sammensætte sin kostplan, handler det i sidste ende om at holde øje med det samlede indtag af kalorier, fordelt på de tre næringsstoffer: protein, kulhydrat og fedt.

Når det kommer til at opnå de træningsfremskridt, der er bedst for dig, bør du således sætte dig ind i, om det er tid til at opbygge muskler eller tid til at tabe vægt (og herunder primært fedt).

Dette kan du eksempelvis afgøre ved at anvende en BMI beregner, da dit BMI-tal giver dig en klar indikation om, hvorvidt du for eksempel er undervægtig eller overvægtig.

Proteinpulver – det perfekte supplement til kosten

Uanset om du skal tabe dig eller tage på, er og bliver proteinpulver et ideelt supplement til din daglige kost. Protein er nemlig om noget essentielt for vedligeholdelsen og opbyggelsen af muskelmasse, og det fås ganske enkelt ikke billigere eller nemmere end i form af proteinpulver.

Du skal naturligvis fortsat sørge for at få størstedelen af dine næringsstoffer fra almene fødevarer, men ofte kan det være besværligt og decideret uhensigtsmæssigt at proppe 200 gram ekstra kylling ned i halsen, når det er meget nemmere og mere behageligt at drikke en forfriskende proteinshake.

Overvej derfor at tilføje det populære pulverprodukt til din kostplan og gør det nemmere at opnå træningsfremskridt.

Hold øje med din BMI løbende

Det kan være en gevaldig fordel at holde øje med din BMI løbende, så du gradvist får en bedre indsigt i dine fremskridt. I sidste ende tager det trods alt ganske kort tid at plotte de nye tal ind i beregneren og dernæst notere det nye resultat.

Med det sagt, kan det ikke tilrådes at stirre sig fuldkommen blind på tallene. BMI er et glimrende redskab til at få et bedre billede af din krops sundhed, men der kan i visse tilfælde opstå væsentlige gråzoner – for eksempel når man tager et par kilo på, der primært består af muskelmasse og ikke fedt.