Sådan finder du den rette yogamåtte til dig og dine behov

den rette yogamåtte til dig og dine behov

Yoga har gennem de seneste år fundet tilbage til de fleste danskeres hverdag, efter dens storhedstid i hippiernes 80’ere. Yoga er i dag blevet en mere mainstream ting der både dyrkes som et hyggeligt morgenritual, og som en mere religiøs hobby.

Men ligegyldigt hvilken form for yoga du foretrækker at dyrke, så er der dog alligevel nogle få ting der er vigtige at have på dig, for at du får mest muligt ud af din yoga session. Vigtigt blandt disse er selvfølgelig yogamåtten.

Den giver dig et stabilt underlag der både sørger for at du ikke glider rundt, men står fast så du ikke får uheldige skader. Yoga ser nemlig måske på ydersiden ikke hårdt ud når du sammenligner det med at løbe frem og tilbage på en fodboldbane, men der kan dog alligevel ske slemme uheld, hvis ikke du passer på din krop når du dyrker yoga. Strækker du bare lidt forkert kan du risikere noget kommer i klemme, og har du ikke det rigtige underlag er der større chance for at du lige præcis strækker dig forkert.

Er du på jagt efter en yogamåtte til at forhøje din yoga oplevelse, så er du kommer til det helt rigtige sted.

Til dig der dyrker yoga for sundheden

En ting som yoga er blevet bevist meget effektivt imod, er skade som fx rygproblemer. Har du denne el.lign. mén er du højst sandsynligt allerede klar over at hvis der er noget der hjælper, så er det at strække ud.

Yoga er nok mere en masse komplicerede udstrækningsøvelser, end hvad man ville kalde en decideret sport. Den form for yoga vi kender her i Danmark er en vestlig udgave af hvad buddhistiske munke ofte udøver for at opnå Nirvana – en tilstand af indre fred. I vestlig yoga er en stor del af det religiøse blevet skåret væk, og i stedet blevet byttet ud med noget mere sundhedsfagligt.

Men for at du kan opnå de bedste resultater med yoga, er det (som nævnt tidligere) super vigtigt at du har et godt underlag. Især hvis du dyrker yoga af sundhedsmæssige årsager. Det lyder måske ekstremt, men det ideelle ville faktisk være at spørge din læge eller fysioterapeut til råds omkring hvilken form for underlag der ville give din krop den bedste støtte.

Til dig der dyrker yoga for sjov

Dyrker du ikke yoga for at hjælpe dit fysiske helbred, er det meget muligt du enten blot gør det ”for sjov” eller for at forbedre dit psykiske helbred. Selv i disse situationer er det vigtigt at du finder dig en yogamåtte der kan give dig det niveau af støtte du har brug for.

Har din krop dog ikke brug for ekstraordinær støtte, er det måske mere det praktiske du skal tænke på. Det kan være det vil blive en nødvendighed for dig at flytte meget rundt på din yogamåtte og kunne have den nemt pakket ned i din taske så du kan transportere den fra A til B. Når du kigger efter din nye fremtidige yogamåtte er det altså i stedet dette du skal have i baghovedet.

Hvis du gerne vil være helt sikker på at få den perfekte måtte kan du med fordel hoppe online og kigge gennem diverse online tests af yogamåtter.