Så meget tjener en personlig træner

Mand på løbebånd

Har du nogensinde drømt om at blive personlig træner? Eller er du blot nysgerrig efter at vide, hvad disse trænere kan hive hjem af løn? Så er du havnet det rigtige sted. Vi vil i det følgende kigge lidt nærmere på, hvordan personlige trænere tjener deres penge, hvordan de markedsfører sig samt hvad de tjener. Det er dog vigtigt at understrege, at lønnen er ganske forskellig afhængigt af den enkelte træner. Vi vil dog komme med et bud på det, som du herefter kan tage stilling til.

Der findes en masse forskellige slags personlige trænere. Vi vil i det nedenstående tage udgangspunkt i en, der hjælper folk med at nå deres mål i træningscentrene landet over.

Hvordan tjener personlige trænere penge?

Du har måske siddet og tænkt over, hvordan de muskuløse trænere nede i fitness egentlig tjener deres penge. Det er faktisk ganske simpelt. Når de får en ny klient ind, der ønsker at gøre noget ved sin egen krop, styrke eller mentalitet, så vil klienten betale et hvis beløb i timen/pr. træningspas. På den måde får den personlige træner løn for den tid, som vedkommende bruger sammen med de enkelte klienter.

Der findes dog også personlige trænere, der får penge for at udarbejde kostplaner og træningsplaner. Det hører sig naturligvis også til.

At være personlig træner er dog oftest et selvstændigt virke. Det er i og for sig iværksættere, der sætter sig for at opbygge en virksomhed med grundlag i de evner, som vedkommende har indenfor træning. Derfor kigger man også i denne branche mod a-kasse priser, da man pludselig kan risikere at stå uden klienter. En a-kasse er en god idé, hvis man ønsker en vis form for sikkerhed, mens man driver sin forretning.

Hvordan markedsfører personlige trænere sig?

Der findes et hav af forskellige former for markedsføringskanaler, som personlige trænere benytter sig af. Nogle af de mest gængse er sociale medier såsom Facebook og Instagram samt søgemaskiner såsom Google og Bing. Det kan dog hurtigt blive dyrt at reklamere på disse medier, hvorfor en a-kasse er med til at skabe sikkerhed.

Så meget tjener de

Det er naturligvis svært at spå om, hvad enkelte virksomheder i snit tjener. Man kan dog godt forvente, at en personlig træner kan tjene mellem 25.000 og 30.000 kroner før SKAT om måneden i en kæde, hvis der er klienter nok. Er man selvstændig, så er der i og for sig ikke rammer for, hvor meget der kan tjenes.