Øvelse gør mester – i alle sammenhænge

Øvelse gør mester – i alle sammenhænge

Du har med garanti stødt på dette ordsprog et utal af gange før. Man har trods alt brugt ordsproget i flere årtier. Det er et gammelt ordsprog, jovist, men det betyder ikke, at der ikke kan være noget om snakken. Uanset om drømmen er at blive professionel fodboldspiller eller bokser, så kræver det masser af træning og hårdt arbejde.

Ordsproget bruges dog ikke kun inden for sportens verden. Øvelse gør mester giver også glimrende mening inden for karriere, kærlighed og madlavning. Det korte og det lange er, at man kun bliver bedre, hvis man øver sig. Det har du formentlig også erfaret.

Hvad ønsker du at blive bedre til?

For at blive mester skal du sætte dig et mål. Du skal helt konkret tage stilling til, hvad du ønsker at blive bedre til. Vil du blive bedre til matematik, fodbold, dans eller noget helt fjerde? Det kan også være personlige ting som at blive bedre til at lytte eller at tale pænere til dine kollegaer. Du kan med fordel tage én ting ad gangen, så du lettere kan fokusere og øge din chance for at lykkes.

Skriv med god grund dit mål ned på et stykke papir og hæng papiret op på væggen. På den måde vil du hele tiden minde dig selv om, hvad du ønsker at blive bedre til. Det kan være med til at holde din motivation oppe. Netop motivation er en vigtig faktor, når man forsøger at udvikle sig fagligt såvel som personligt.

Hvor meget vil du det?

Du bliver aldrig mester, hvis du ikke er villig til at gøre en indsats. Det er du formentlig allerede klar over. Du bør ikke desto mindre gøre op med dig selv, hvor meget du vil det. Med andre ord skal du forventningsafstemme med dig selv. Er du virkelig klar til at bruge den tid og den energi, det kræver at blive bedre til den givne sport? Det skal du gøre op med dig selv.

Ønsker du for eksempel at blive bedre til at være til stede i nuet, så er det vigtigt, at du øver dig i at lægge din mobil fra dig, så du ikke bliver fristet af live casino eller anden underholdning. Er du ikke i stand til det, så er det et tegn på, at du ikke vil det nok eller måske har et spilleproblem. Det skal du i så fald tage affære på.

Dedikeret træning er vejen frem

Du bliver med 99 % sikkerhed aldrig den velbetalte sportsstjerne, som du altid har drømt om, hvis du springer over, hvor gærdet er lavest. Ikke dage er lige sjove, hvilket du skal acceptere, hvis du ikke skal opgive din store drøm.

Jo mere du øver dig, desto bedre vil du formentlig blive. Derfor bør du planlægge din hverdag således, at du har tid til at øve / træne hver dag. Dog kan man selvfølgelig godt overtræne – i hvert fald inden for sportens verden. Det bør du undgå, da det kan føre nogle grimme skader med sig. Alliér dig evt. med en coach, hvis du savner gejst og motivation.