Motion kan forebygge hårtab

Mand løber udenfor i varmt vejr

Hårtab er noget som mange lider af i dag. For nogen betyder hårtabet ikke det store, men for majoriteten har det en stor betydning at håret pludselig begynder at forsvinde fra toppen af hovedet. Det kan for mange være et meget ømt punkt, samt et springbræt for dårlig selvtillid. Et hårtab kan i den forstand være en hæmsko, men der er heldigvis hjælp forude. De fleste kender nok til en hårtransplantation, men inden man kommer så langt, er der andre midler som kan tages i brug.

Hjælper det virkelig at motionere?

Hårtab ses hos mennesker af mange forskellige årsager. Nogle er disponeret genetisk for hårtab, og dette vil de højst sandsynligt vide ved at kigge på forældre eller bedsteforældre. For andre kommer hårtabet som en reaktion på stress eller usund levestil. Disse faktorer kan man heldigvis ændre på, så man kommer udenom medicinsk behandling eller et større indgreb. Lever man et liv hvor sundhed og velvære ikke er første prioritet, kan dette altså være det som igangsætter et hårtab. Motion gør en del ved både sindet og kroppen og er altid et godt tiltag at lave i sin hverdag. Det der sker i kroppen når man motionerer, er at der udskilles endorfiner som nedsætter stress. Stress påvirker ikke kun vores humør, men derimod en lang række stoffer, så som endorfiner, der er med til at holde håret på hovedet. Så synes man, at håret tynder ud på toppen, kan det være man skal hoppe i løbebukserne, inden man tager en tur til lægen.

Derfor skal du få foretaget en hårtransplantation

Har man prøvet diverse hårprodukter af og smarte kosttilskud og piller uden et resultat, skal man tage andre midler i brug. En hårtransplantation er et mindre indgreb, men for mange kan det lyde farligt, lige så snart der er tale om en operation. Derfor tyer mange til hårprodukter i stedet, i håb om at det skal hjælpe håret med at gro, eller for at bevare det hår som stadig er. Dog er det desværre ikke alle, som er lige modtagelige overfor disse produkter, og mange vil opleve at resultaterne er minimale, hvis ikke ikke-eksisterende. Derfor kan hårtransplantation være det sikre valg, hvis man ønsker en behandling som garanterer resultater.

Den rette tid at få foretaget en hårtransplantation

Usikkerhed og utilfredshed er meget bredt blandt alle aldersgrupper. Det er ikke kun den ældre generation, som oplever uønsket hårtab eller usikkerhed omkring deres hårlinjer. Er man af den yngre generation, og har man et brændende ønske om at få rettet sine tindinger eller en begyndende måne, er det vigtigt at forhøre sig med sin læge først.

Dette er grundet, at det transplanterede hår bliver siddende, men det gør det resterende hår nødvendigvis ikke. Det vil altså betyde, at hvis man får det foretaget for tidligt, kan man ende ud i flere indgreb. Den rigtige tid for dette indgreb afhænger i høj grad også af din genetiske disponering. Derfor er det altid godt at forhøre sig med sin egen læge og måske komme til en konsultation hos en specialist, inden man tager det endelige valg.