Mænds træning – med fokus på styrke og muskler

Træning

Træning er efterhånden blevet lidt af et modeord i disse tider. I takt med at vi alle skal være sundere, så vil vi også gerne træne mere, og det kan man se med stigningen af medlemskaber i fitnesscentre for eksempel.

For mænd handler det ofte om at træne sine muskler og blive stærkere igennem styrketræning. Vægt, og tabet deraf, er faktisk ikke altid noget, som kommer på tale, selvom det selvfølgelig er en faktor. Men hvad er det lige, som styrketræning reelt set giver?

Mere form og definition

Når vi snakker om at komme i form som mand, så tænker vi tit, at man skal være hurtig eller stærk – dette kan man finde i mange former for træning.

Men styrketræning har den unikke funktion i at give mere formede og definere kropstræk. Det er fordi, at du her begynder at træne musklerne. Når du gør dette, så vil mange af musklerne på kroppen udvikle sig, så de bliver større, og det gør, at deres form også bliver mere tydelig under huden.

Og netop dette spiller en stor rolle i styrketræning. Mange mænd vil faktisk tage på under denne form for træning, fordi det netop handler om at få mere muskelmasse. Men man vil ikke tage på ved traditionel vis – i stedet vil det kunne ses på musklerne på både brystet, ryggen og armene, at de er blevet stærkere!

Kom i form, og brug det i hverdagen

Styrketræning handler også, som navnet antyder, om at blive stærkere. Det betyder ikke nødvendigvis at du skal blive god til at slås eller noget, men i stedet bare, at din krops skal kunne klare flere anstrengelser.

For mange moderne mænd er det super smart! Er man håndværker, så kan det eksempelvis gøre arbejdet lettere, hvis man skal løfte mange tunge ting i løbet af ens hverdag. Men i en helt anden branche er det også smart, for hvis man ikke laver meget fysisk arbejde på jobbet, så kan styrketræningen sørge for, at man forholde sig nogle stærk og parat.

Denne udvikling vil komme til at følge en helt ind i livet som pensionist, hvor man også kan klare flere strabadser.

Skru op for humøret med styrketræning

Det er ikke mange år siden, at det var tabu at snakke om, hvordan man havde det – i dag er vi heldigvis ovre dette.

Og styrketræning kan virkeligt være med til at åbne op for denne samtale. Der er nemlig efterhånden en del beviser for, at styrketræning hjælper på søvnen og kan være med til at nedsætte en depression.

Dette er især relevant for mange mænd, da de tit kan have et liv fyldt med mange daglige gøremål.

Dermed kan det føles som om, at man aldrig helt har tid til at gøre noget godt for sig selv og sit eget sind. Så derfor er styrketræning en super god måde, hvorpå man kan blive sundere på mange plan. Så hvad venter du på? Hop ned i fitnesscentret, og kom i form mand!