Mad og træning har mange ting til fælles

mad og træning

Mad og træning følges ad, når det gælder om at komme i god form. Du kommer ikke i god form ved træning uden sund mad, ligesom du ikke kommer i god form med sund mad uden træning.

Du er nødt til at have styr på begge dele, hvis du gerne vil leve sundt og have en flot krop i balance. Når du træner din krop, så har den brug for sund mad til at bygge sig selv op igen. Altså det vi kalder for at restituere.

Sådan skal du spise

Her er det helt essentielt med både proteiner, kulhydrat og fedt. Proteinerne skal være af høj biologisk værdi, hvilket man f.eks. finder i kylling, magert oksekød gris, mejeriprodukter, æg og bønner.

Kulhydrat skal primært være grøntsager og fuldkorn, og du skal undgå de tomme kulhydrater fra sukker og hvidt brød. Det er okay at spise noget ris og pasta en gang i mellem, men prøv så hvidt muligt at vælge fuldkornsudgaven.

Fedt er også vigtigt, hvilket mange ellers ikke tror. Mange af kroppens vigtige egenskaber kræver fedt, hvilket bl.a. gælder vores hjerne og vores celler. Fedt er dog ikke bare fedt, du skal have det sunde umættede og flerumættede fedtsyrer. Det får du primært fra koldpresset jomfru olivenolie, fede fisk, avocado, mandler og nødder.

Få leveret mad til døren

En sund måltidskasse er en glimrende løsning, når du gerne vil leve sundt. På denne måde kan du få leveret mad til døren. Du kan være sikker på at opskrifterne og råvarer her er både sunde og lækre.

Samt at du får en stor variation, hvilket ellers kan være svært selv at finde på i en travl hverdag. Det er nok også grunden til, at disse måltidskasser er blevet utrolig populære de seneste år.

Der er efterhånden mange udbydere af måltidskasser, så der er noget for enhver smag. Der er lavet decideret fitnesskasser, men generelt er langt de fleste måltidskasser meget sunde.

Læs mere om mulighederne for mad til døren på https://iboom.dk/.

Træn hårdt og kort

Flere nye undersøgelser har vist, at det er tilstrækkeligt med træning af en halv time med høj intensitet. Og du behøver ligeledes ikke gøre dette hver eneste dag.

Alle bør derfor kunne få tid til træning i hverdagen, da det ikke kræver meget tid for et effektivt træningsprogram.

Du kan selvfølgelig sagtens træne mere, hvis du godt kan lide at træne og hygger dig med det. Men du kan altså komme langt, hvis du sætter en halv time af 3 gange om ugen, hvilket vi nok alle kan finde tid til.

Den gode form er lige rundt om hjørnet, så snart du følger disse kost og træningsråd. Når først du er godt i gang, så bliver de fleste bidt af denne sunde livsstil.