Lav et skema over din træning

Lav et skema over din træning

I dine bestræbelser på at leve et sundere liv kan det være praktisk at have en form for skema over, hvornår du træner, hvad du træner og hvor længe. Desuden kan det være praktisk også at tænke på din sundhed i et lidt bredere perspektiv.

Det vil sige, at du medtænker både din kost og din søvn, sådan at du helt gennemført lever sundt og godt – også på den længere bane.

Lav en langtidsplan og en ugeplan

Det er vigtigt at have en plan, der viser dine mål på længere sigt. Så har du en retning at styre efter, og du kan holde dit fokus. Med sådan en langtidsplan er det nemmere for de fleste at holde de gode vaner i en længere periode.

Når du har langtidsplanen på plads, er det også nemmere for dig at planlægge dine dage i detaljer. Her er det, at en ugeplan kommer ind i billedet. På sådan en plan kan du plotte ind, hvad du gør fra dag til dag. Så får du et godt overblik over, om du er aktiv hver dag, om kosten og søvnen er i orden, og om du stadig holder kursen.

Når dagene går, kan det somme tider svipse med at få motioneret eller holde den sunde kost. Det er nemmere, når der står på planen, hvad du skal gøre. Så kan det ikke blive glemt eller udskudt til en anden dag.

Brug en tavle til dine skemaer

Du har brug for to planer. En til din langtidsplan – som selvfølgelig godt kan justeres undervejs – men som ellers er ret permanent, og en til dine ugeplaner.

Ugeplanerne er nok forskellige fra uge til uge. Derfor kunne du for eksempel have en tavle til at skrive dem på. Så er planen nem at skifte ud. Har du ikke lige en tavle i gemmerne, så kan du meget nemt lave den selv.

Du kan enten bruge tavlelak eller magnetmaling til at male med på en plade eller på en væg. Vælger du en magnettavle, så kan du selvfølgelig også bruge den til at hænge alt muligt andet op på.

Det smarte ved en tavle er jo netop dens fleksibilitet. Brug en tavle, og se, om ikke det skaber et godt overblik over ugen.

Du kan selvfølgelig også have planerne stående i din telefon, men det forpligter ligesom mere, når de hænger fysisk på din væg.