Jylland er et sportsland: Fordele ved at spille håndbold

Håndbold

Håndbold er blevet allemandseje gennem de seneste mange år. I 1990’erne og starten af 00’erne var det særligt de seje Jernladies fra det danske kvindehåndboldlandshold, der fik alle danskere til at sidde på sofakanten og følge med i stuerne derhjemme. I dag er det særligt det danske herrelandshold, der kan få det danske publikum op af stolene.

Men har du nogensinde overvejet at spille håndbold selv? Og hvor er det bedst at dyrke sporten i Danmark?

4 fordele ved at spille håndbold

  • Når du spiller håndbold, tvinges du til at samarbejde med andre – du kan ganske enkelt ikke spille håndbold alene, og du kan ikke være stjernen alene. Du indgår i et fællesskab, hvor holdet løftes af alle. Det er simpelthen ikke en mulighed at score mål eller vinde uden et afsindigt godt samarbejde på tværs af holdet.
  • Du indgår desuden i et fællesskab med andre og bliver en del af en tæt håndboldfamilie. Uanset om man spiller hyggehåndbold eller håndbold på topplan, er det en social sport. Du kan derfor roligt regne med, at din lejlighed i Esbjerg – eller hvor du ellers vælger at bosætte dig for at dyrke håndbolden – vil blive overrendt af ivrige håndboldvenner i fritiden.
  • Du lærer at tage hensyn til andre mennesker – også mennesker der har et andet udgangspunkt end dig, og mennesker der er et andet sted i deres liv, end du er. Håndbold bliver en fællesnævner, der samler mennesker fra alle hjørner, og du indgår derfor i en blandet gruppe af mennesker.
  • På samme måde lærer du også at se det gode i andre mennesker og nyde forskellighederne mennesker imellem.

De fleste kan blive enige om, at ovenstående evner alle er både gode og særdeles brugbare også i livet uden for håndboldbanen.

Jylland – håndboldens hjemmebane

Hyggehåndbold kan spilles de fleste steder, og mange byer har små hold, som du kan melde dig til.

Hvis du gerne vil spille håndbold på ligaplan, skal du dog som altovervejende udgangspunkt vende næsen mod vest. De store klubber ligger nemlig i Jylland. Mangt en københavnsk eller fynsk håndboldspiller har revet teltpælene op og flyttet i lejlighed i Esbjerg, Lejebolig Ringkøbing eller hus i Ikast for at udleve drømmen om en professionel håndboldkarriere.

Det er nemlig særligt i det midt- og vestjyske, at håndbolden har en helt særlig plads i hjerterne på lokalbefolkningen.

Kommer du fra en større by og har svært ved tanken om at slå dig ned i en meget lille by, så overvej at flytte i lejlighed i Esbjerg. Esbjerg er Danmarks femtestørste by og har et aktivt foreningsliv – og særligt håndboldkulturen her er stærk.

Har du ikke noget imod at flytte til de mindre byer, så bør du afgjort overveje en lejebolig i Ringkøbing. Ikke nok med at det ligger dejligt ved vandet og er en skøn lille by, så har du Ringkøbing ét af de bedste ligahold i Danmark.

Dine muligheder for en professionel håndboldkarriere er under alle omstændigheder bedst i Jylland. Her hører langt størstedelen af de store klubber hjemme – og så kan Jylland vel sagtens kaldes sportens land.