Hvad er padel?

Padel

Det meldes, at padel for første gang blev spillet af mexicaneren Enrique Corcuera, som ligesom er ham, som startede med at spille spillet, på den måde som det spilles i dag. Senere kom sporten frem i specielt Spanien, da der var kendisser og idrætsprofiler, som begyndte på sporten. Sporten voksede meget i Latinamerika og Spanien, og sporten tog hurtigt turen nordpå med hjælp fra turister. I dag er sporten meget udbredt og populær, og udøves af rigtig mange på dagligt plan.

Banens opbygning

Areal på en padelbane er 10 x 20 meter, dog skal man overveje loftshøjde, hvis man går med tanker om at få lavet en bane selv. Den er rektangulær, og har net på midten. Normalt så er banen omgivet af trådhegn eller glas, som også indgår i spillet. Bagvæggen vil på normal vis være fire meter høj, samtidig med, at tre meter af væggen skal være plexiglas og en enkelt meter skal være trådhegn.

Grundlæggende regler

Spillet sættes i gang med serv, og man skifter serv ved hvert parti. Når bolden har ramt jorden, skal den sendes over på modstanderens halvdel, før den når at ramme den samme halvdel to gange. Point gives hvis bolden rammer jorden flere gange, eller hvis bolden rammer battet flere gange. Der gives point på samme måde, som der gøres i tennis. Der spilles enten bedst af tre eller fem sæt i et spil. Ligesom i tennis, så har man to forsøg til at lave den korrekte serv.

Hvor kan jeg spille det?

I øjeblikket befinder der sig 25 destinationer med padelbaner i Danmark, hvor man har muligheden for at møde op, og spille sportsgrenen. Derfor er der god mulighed for at finde et sted at spille, og melde sig ind.

Hvad minder det om?

De fleste vil sige, at det minder meget om tennis og squash, lige når de ser nogle spille det, eller når de ser banen, som sporten spilles på. Selve banen er en kombination af en tennis- og squashbane, da den indeholder net og spilbare vægge, og banen er rektangulær. En anden grund til det minder om andre sportsgrene er, at man spiller det som double.

Hvad skal man bruge?

Bolden som bruges til spillet, minder meget om en tennisbold, men har funktionen, at den sørger for at spillet får en lavere hastighed. Derfor benytter man en padelbold, som det kaldes, til netop at kunne spille spillet korrekt. Der bruges samtidig en ketch, og det er en speciel padel-ketcher, som benyttes til spillet. Den skal være fastspændt rundt om håndleddet, med en snor, som sidder i enden af ketcheren.

Hvorfor begynde på sporten?

Det er en sportsgren, og det vil derfor være rigtig sundt og godt for alle. Man er aktiv, og kommer ud og for udløst endorfinerne i hjernen, ved hjælp af at være aktiv. Det bliver gang på gang bevist, at sport og at være aktiv giver glæde, og derfor kan det for mange være en god ting at begynde på, hvis man har muligheden for det, og finder det sjovt at udøve.