Træning i form af gør-det-selv projekter

Kvinde, der maler

Træning kommer i mange forskellige typer. For mange er træning kun lig med fitnesscentre og vægte eller løbeturer, der er dog mange forskellige måder at udfordre din krop på samtidig med at hjernen og kreativiteten sættes på arbejde. Gør-det-selv projekter er blevet mere og mere populære med årene og forskellige gør-det-selv projekter kræver forskellige niveauer af fysik, så du kan sagtens finde noget, der passer til dig og din træning og dit niveau. Det kan du læse mere om her. 

Værktøj på bord

Byg noget til hjemmet

At bygge møbler til hjemmet kan kræve en smule fysik. Især hvis du skal i gang med at høvle træ eller save eller hamre og her kan du finde masser af inspiration på websitet https://byg-selv.dk/. Mulighederne er – næsten – uendelige, og du kan bygge lige, hvad du har lyst til eller brug for til hjemmet. Det kan være, du vil starte med noget mindre, som et sofabord eller nogle stole, og når du så har fået et tag om det, så kan du gå i gang med større projekter som reoler og spiseborder. Eller også kan du kaste dig ud i det med det samme. Valget er udelukkende dit.

Indretning

Hvis du gerne vil lave noget til hjemmet, men helst ikke vil ud i de største projekter, så kan du stadig lave mindre indretningsprojekter. Det kan være malerier, krukker eller andet pynt. Du kan også kigge på f.eks. bakker til morgenmaden, køkkenrulleholder eller noget helt tredje. Ting som malerier og lign kræver ikke meget – faktisk næsten ingen – fysik, og det er derfor noget, alle kan være med til. Det betyder dog, at hvis du laver projekter med det primære formål at udfordre din fysik, så er det nok ikke lige dette punkt, du skal følge mest. 

Ryd op i garagen

Noget, som de fleste har brug for, er oprydning i garagen eller kælderen eller lignende. Selvom det ikke lyder af det store, kan man nemt få opbygget sved under sådan en oprydning. Og selvom det måske ikke er den sjoveste form for træning, så kan du være sikker på, at du bliver glad for det, når det er gjort. Med lidt musik bliver det hurtigt sjovere og de mange timer, det nogle gange kræver, vil gå hurtigere end man regner med. 

Glas pickles

Havearbejde

Det kan også være, du gemmer på nogle grønne fingre. Havearbejde kan i hvert fald også udfordre fysikken. Det kommer selvfølgelig an på, hvad du laver. At slå græs eller klippe hæk er hårdere end at vande blomster, det siger sig selv, men meget havearbejde vil faktisk være god træning for kroppen. I arbejdet i haven skal du ofte løfte eller skubber ting – noget du måske genkender fra fitnesscentret. Hvis du har træningen i mente, når du arbejder i haven, kan du hurtigt finde mange ligheder.