Forebyg skader i din krop

Der er ingen, der har lyst til at være øm og i smerte i en alder af 40. Den eneste måde, hvorpå du kan undgå skader senere i livet, er ved at forebygge dem nu og her.

I den her artikel vil du få en kort gennemgang af de valg og rutiner, du kan implementere nu, for at holde din krop sund i mange år frem. Få hjælp til museskade og andre ubehagelige oplevelser, inden de overhovedet dukker op, ved at lave små justeringer i din dagligdag.

Ændringer behøver ikke være en stor ting. Læs videre om det her.

Kost

Kost er noget af det vigtigste, for at holde din krop sund. Det er sidestillet med motion, men god kost uden jævnlig motion er markant bedre end jævnlig motion uden god kost.

Som hovedregel bør du sørge for at spise grøntsager hver dag. Det bør altid være til stede ved din aftensmad, men kan også let spises til frokost. En let morgenmad fuld af fibre og proteiner er en god måde at sikre, at din krop får det, den har brug for, til at starte dagen.

Du skal selvfølgelig også nyde livet. Ingen siger, at du ikke må tage et glas rødvin eller spise chokolade. Men sund kost bør være li med varieret kost, og så længe, du ikke spiser tonsvis af sukker hver eneste dag, kan din krop sagtens håndtere det.

Motion og træning – på den sunde måde

Ganske paradoksalt kan motion og træning være det, der forårsager skader i fremtiden. Du er nødt til at træne ordentligt, ellers kan det give varige mén.

Lad for eksempel være med at starte hårdt ud. Din krop har brug for tid til at vænne sig til de nye træningsformer, og derfor skal du også give den en pause. Du bør ikke træne mere end hver anden dag, og mindst to gange om ugen bør du holde en pause, så dine muskler og led kan komme sig.

Det er fint, at du gerne vil have store muskler, men husk på, at dét ikke er li med en sund livsstil. Energidrikke og proteinpulver er for eksempel ikke erstatning for god kost, og derfor kan du ikke kalde dig sund, bare fordi du træner ofte.

Du kan snakke med en personlig træner, hvis du har brug for justeringer i din træningsrutine. Nogle gange kræver det nemlig en smule hjælp.