Fodboldstjerner som har kæmpet med vægten

Fodboldspiller

Man skulle ikke tro, at sportsfolk på højt niveau kan få problemer med vægten. Men vægtforøgelse kan skyldes mange ting: Arvelighed, stress, pludselige skadespauser osv. Vi fortæller her om nogle af de sportsstjerner, som har kæmpet med overvægt. Nogle af dem var stoppet med deres karriere, nogle var midt i den og nogle var ramt af skadespauser. Men fælles for dem var, at ydre omstændigheder gjorde, at verden pludselig vågnede op til overraskende billeder af fodboldstjerner, som tidligere havde sixpack og muskuløse overarme.

En af de største legender; Diego Maradona

En af de kendteste eksempler er nok den tidligere argentinske fodboldlandsholdsspiller og topspiller i Napoli Diego Maradona. Ifølge https://www.dr.dk/sporten/ har han også skrevet sig ind i historien som nr.2 i top-100 over største spillere i VM historien. Superstjernen, var i sit livs bedste form, da han førte Argentina til guld ved VM i 1986. Sidenhen gik det hastigt ned ad bakke, og da Maradonas vægt var på sit højeste, vejede han omkring 140 kilo. I 2005 gennemgik han en operation til formindskning af mavesækken, og han tabte sig 50 kilo. I løbet af de næste 10 år begyndte hans mave dog at vokse igen, så i 2015 gennemgik han endnu en operation.

Ronaldo

Ronaldo den 1. måtte stoppe på grund af skader og sygdom

Før denne generations portugisiske stjerne Ronaldo, var der en brasiliansk stjerne, som havde gjort Ronaldo-brandet kendt. Den brasilianske fodboldspiller Ronaldo (de Lima) var blot 20 år, da han for anden gang satte rekord i transfersummer, og i sin karriere nåede han at vinde titlen som årets fodboldspiller hele tre gange. Han var allerede dengang med til at sætte bookmakernes høje forventninger til Barcelonas succes i La Liga, hvor klubben hos bookmakere som https://extra.bet365.dk/news/da/ i dag ligger til odds 1.61 på online spil til at vinde det spanske mesterskab endnu engang. Herefter blev Ronaldo solgt til Real Madrid og senere til AC Milan, men begge steder kæmpede han med skader og overvægt, som gjorde, at han havde svært ved at holde sin plads som fast mand på holdet. I 2007 fandt han ud af, at han led af sygdommen hypothyroidism, som nedsætter stofskiftet med kraftig vægtøgning til følge, og sammen med de mange skader, var dette en kraftigt medvirkende årsag til, at Ronaldo i 2011 måtte sige endeligt farvel til karrieren som professionel fodboldspiller.

Nordiske sværvægtere

Også på de skandinaviske fodboldhold har vi haft spillere, som har haft deres kampe mod tallet på vægten. Måske mente Liverpoolfans, som https://sport.tv2.dk/ skriver, at Jan Mølby var sin vægt værd i guld , og det syntes heller ikke at være noget, som afspejlede sig i hans præstationer. Danskeren nettede hele 33 gange på landsholdet og var hjernen bag Liverpools midtbane i 1980erne og 90erne, men karrieren tog dog et dyk efter en skade mod Manchester U i 1992, hvilket betød, at han tog kraftigt på i vægt og var ude af stand til at træne. Svenske Tomas Brolin, som de fleste måske bedst husker for sin pirouette efter scoringen og sejren på 1-0 under Danmark i 1992. Sverige og Brolin vandt måske kampen, men Brolin tabte Europamesterskabet til Danmark og senere kampen mod vægten. Efter 47 kampe mod Sverige og fem år hos Parma, blev han solgt til Leeds U i England. Det blev dog en trist afslutning på en flot karriere, hvor hans overvægt og skader bidrog til et tidligt farvel som blot 28-årig.