Fodbold Fitness for kvinder – træn og oplev sjov, sol og sammenhold

Fodboldkvinder

Hvis nogen skulle være i tvivl, så beviste Danmarks kvindelandshold i 2017, at fodbold ikke kun er for mænd. De danske kvinder spillede EM-finale mod Holland, og da de vendte hjem, blev sølvmedaljevinderne modtaget med pandekager og folkefest på Rådhuset i København. Halvanden million danskere jublede med til den mest sete fodboldkamp i tre år, og spillere som Pernille Harder og Nadia Nadim tog plads blandt fodboldidolerne for både mænd og kvinder landet over.

Fodbold for sjov

Mange forældre bruger timevis hver uge på kørsel til og fra fodboldkampe. Nu er hævnens time endelig kommet, og takket være DGI og DBU er der nu rig mulighed for, at både mor og far kan tage revanche: I 2015 lanceredes ‘Bevæg dig for livet’, en landsdækkende kampagne med en beskeden ambition om at gøre danskerne til verdens mest aktive nation. ‘Bevæg dig for livet – fodbold’-kampagnen er allerede blevet forlænget frem til 2021, og godt 400 klubber tilbyder nu ‘fodbold fitness’ eller ‘fodboldmotion’, som er de to typer af ‘for sjov’ fodbold, kampagnen promoverer.

Der er ingen sure miner eller dårlige tabere i fodbold fitness da det netop går ud på at have det sjovt. Og så er der ingen turneringer og kampe, man spiller med og mod hinanden på mindre baner og lærer ordentlig teknik, men mest af alt gælder det bare om at få rørt sig på en måde, der giver en lyst til at vende tilbage igen og igen. De første par gange er gratis, og skulle det fænge, så er priserne langt fra afskrækkende, da medlemskontingentet ofte ligger på under 1000 kroner om året. Og så kan fodbold fitness bruges præcis ligesom andre former for fitnesshold, så du kommer til træning, når du kan, men det er ikke obligatorisk.

Fodbold for kvinder

Sport og sammenhold

Man træner alt fra balanceevnen og styrke til finter og holdkommunikation. Selvom man ikke tager til turneringer, og deltagerne kan skifte lidt fra uge til uge, så er der mulighed for at lære nye folk at kende og finde et nyt inspirerende og motiverende fællesskab, der kan hjælpe med at hive en op ad sofaen, når man har brug for det. Og så er der jo konstante påmindelser fra medierne om, at du skal ud på græsset. Om det så er FCKs generobring af Superligaens top eller Champions League finalen, som Liverpool står til at vinde med odds på 1,95 ifølge fodbold betting hjemmesiderne, så er fodbold ikke til at undgå i nyhederne eller på tv-skærmene.

Der findes hold for voksne af alle niveauer og aldre, men det er specielt kvinder, der er blevet bidt af fodbold fitness. Måske skyldes det, at kvinder generelt har haft færre chancer for at deltage både i seriøse klubber og for at mødes til en omgang hyggefodbold med vennerne. Sådan behøver det ikke at være. Faktisk var kvindefodbold kæmpestort i Storbritannien under første verdenskrig, men da mændene vendte hjem, måtte de kvindelige stjerner forlade banen, da FA forbød damerne at spille på deres baner frem til 1970.

Så find fodboldskoene frem og kom ud på græsset.