Find den rette motionsform for dig, og få mere overskud i din hverdag

motionsform

For mange mennesker kan det være meget svært at blive motiveret til at komme i form, da det for det meste er dyrt og hårdt. Men det er sundt, og det giver meget energi at dyrke sport og motion, og derfor er det ofte godt at bruge penge og tid på en motionsform, som man kan lide at dyrke. Er du træt af at være i dårlig form, og vil du egentlig gerne gøre noget ved det? Så læs med her, og bliv inspireret til, hvilken motionsform der er den rette for dig. Det første skridt i retningen af at komme i gang med at dyrke motion er at finde den rette type sport eller motion for dig. Det er meget forskelligt, hvad folk foretrækker, og måske du skal prøve nogle forskellige ting af, før du ved, hvad der gør dig glad. Det kan dog være en dyr omgang at dyrke sport og motion, men pengene er som regel godt givet ud, da du får mere overskud og glæde i hverdagen ved at få rørt kroppen dagligt med den rette form for træning.

Den sociale sport

Det kan være, at du er mest til holdsport, hvor man har mulighed for at være social og hygge sig med andre mennesker, samtidig med at man får rørt sig og motioneret. Det kan være, at det er meget lettere for dig at komme afsted, hvis du ved, at du har en håndfuld holdkammerater, der venter på dig. Der findes mange forskellige slags holdsport, både med bolde og uden. Er du til kontaktsport, kan det være, at du skal gå til fodbold, håndbold, basketball, volleyball, tennis, boksning eller badminton. Hvis du ikke er så meget til bolde, er der også andre måder at få motion på gennem holdsport. Det kan eksempelvis være, at dans eller gymnastik er noget for dig. Her får man rørt hele kroppen, mens der er plads til glæde og sjov.

Den individuelle motionsform

Er du mere til individuelle motionsformer, er det måske fitnesscentret, du skal melde dig ind i. Her er der nemlig rig mulighed for at træne både kondition og muskler. Ellers er løb et godt alternativ for dig, der gerne vil ud og nyde naturen, imens du får rørt dig. Yoga er også en meget populær motionsform, der dyrkes af mange mennesker i hele verden. Med yoga får du rørt kroppen på en anderledes måde og får både styrket dine muskler, din balance og din koncentrationsevne.

Det er dyrt at dyrke motion – sådan får du råd

Det er desværre næsten uundgåeligt ikke at skulle betale penge for at dyrke motion. Sociale sportsgrene såsom boldspil eller dans er alle nogle, der som regel skal betales kontingent til, og et års medlemskab af en klub kan hurtigt koste et par tusinde. Også individuel sport er dyrt. Yoga og fitnessabonnementer koster mange penge i måneden. Selv en sport som løb, der i princippet burde være gratis, kan ende med at koste penge i form af løbetøj, gode løbesko og det rigtige løbeudstyr såsom headsets og løbeure. Står du og vil i gang med at dyrke sport i en eller anden afskygning, men synes du ikke, at du har råd lige nu, findes der råd for det. Lån penge til at komme i gang med det samme. Det kan som sagt være godt givet ud at låne penge til at komme i gang, da du vil få meget mere overskud i hverdagen ved at dyrke motion, som du bliver glad af.