Få gode råd til MTB

MTB

At køre godt på mountainbike, er en god kombination af øvelse og evner, men ikke mindst bliver din tur altid bedre med det rigtige grej. Grej er noget af det der løfter sporten til det den er. At køre på MTB er den ultimative måde at blive som Optimus Prime, helten der altid har en gadget til et hvilket som helst nødstilfælde. Med det rigtige grej, skal du aldrig bekymre dig om et styrt eller en reparation igen. Her kan du læse om nogle af de mest essentielle former for grej, du kan få brug for når du kører.

De gode MTB lygter

Når det kommer til lygter til din mountainbike, er det ikke nok med normale cykellygter, det er vigtigt at du investerer i rigtige MTB lygter. Normale lygter er lavet til at lyse op, sådan at diverse bilister og fodgængere kan se en. Dette er bare ikke nok når du skal køre på din MTB. Det hjælper nemlig ikke dig at det bare er andre der kan se dig. Du har brug for en lygte der ikke bare kan lyse dig op, men en lygte der også kan lyse op for dig. Når du kører alene i skoven, er det vigtigt at holde styr på hvad der er omkring dig. Du kører bestemt ikke for at styrte, og det er vigtigt at kunne se hvor du kører. MTB lygter er særligt vigtige, hvis du kører natløb. Her er det helt essentielt at holde styr på hvad der er vigtigt. Det kan koges ned til et kraftigt lys og en bered lyskegle.

Handsker – værnet mod omverden

Når du kører på din MTB, er det vigtigt at være skærmet mod vind og vejr. Der er mange måder at gøre dette på, men et af de steder hvor du er mest sårbar, når det kommer til vejret, er dine hænder. Fra styrret, er dine hænder placeret i en sårbar position, hvor det er vigtigt at beskytte dem. Det kan være ekstremt ubehageligt at cykle med ubeskyttede hænder. Særligt om vinteren og efteråret. Dette er for det meste enten fordi det er koldt, regner eller blæser. Det er heller ikke bare ubehageligt at køre uden handsker, dine hænder er meget mindre bevægelige, når de er meget kolde. På denne måde er du ikke lige så fingernem, når du har helt gennemkolde fingre.

Det mest essentielle værktøj

Noget af det, som det er smart at kunne være fingernem med, når man kører i skoven, er når man skal lave reparationer på farten. Dette er helt sikkert noget du kommer ud for på din færd gennem diverse landskaber, så det er bedre at være forberedt, end ikke at være det. Du kan aldrig vide hvad du kommer ud for, men du kan give et kvalificeret gæt. Fx er det vigtigt, altid at have lappegrej med. Uanset hvor du skal ud og køre, kan der altid være en skarp sten. Du skal også i alle tilfælde have en unbrakonøgle med. Den passer ind i de fleste skruer på en hvilken som helst cykel.