Få engageret dine børn i træningen fra en tidlig alder

gymnastik pige

Børn og unge går ikke til så mange fritidsaktiviteter, som det var tilfældet før i tiden – og der er flere og flere unge, der ikke får den mængde motion, som de egentlig bør have hver dag. Dette er en negativ udvikling, som selvsagt hverken er god for de børn og unge, som er en del af statistikken, men som heller ikke er god for folkesundheden generelt. Derfor bør man som forældre tænke i, hvordan man kan få sine børn engageret i træning og sport fra en tidlig alder af – og hvordan man får fastholdt deres interesse hele vejen ind i deres voksne liv.

Sørg for, at udstyret er i orden

Når man skal forsøge at engagere sine børn i en bestemt sportsgren eller i træning generelt, så skal barnet selvfølgelig vise interesse for motionstypen. Denne interesse kommer dog sjældent af sig selv, og derfor kan man godt som forældre guide barnet lidt i den rigtige retning.

Én af de måder, hvorpå man kan hjælpe barnet på vej, er gennem det udstyr, som barnet skal bruge til idrætten. Hvis udstyret er i orden, så er det ofte sjovere for barnet at være en del af fællesskabet, og det giver også en større interesse i at fastholde sit engagement i forhold til træningen. Udstyret kunne f.eks. være nye fodboldstøvler eller benskinner, eller det kunne være gymnastiktøj til piger eller til drenge, hvis barnet har brug for en bedre motorik. Det er dyrt at lade børnene gå til den sport, de finder interessant, men det er en nødvendig udgift for at fastholde børnene i træningen i mange, mange år.

Støt op omkring sporten sammen med børnene

Når børnene har fundet deres store passion indenfor idrættens verden, så er det ekstremt vigtigt, at man som forældre støtter op omkring sporten. Dette kan være svært, hvis man absolut ingen interesse har i f.eks. gymnastik, curling eller noget helt tredje, men det er essentielt, at man lærer at gå op i sporten for børnenes skyld. Dette vil nemlig gøre, at børnene mærker opbakning, og derfor er mere engagerede i træningen og i deres præstationer indenfor sportens verden. Dermed bliver børnene ved med at dyrke motion, og det er med til at give gladere og sundere børn og unge på den lange bane.

Lad børnene prøve en masse forskellige sportsgrene af

Børns interesser skifter fra dag til dag, og hvad de engagerer sig i den ene dag kan være noget helt andet den næste. Dette kan være lidt frustrerende som forældre, fordi man konstant skal tilpasse sig nye træningstider, nye interaktioner med andre forældre og nye udfordringer, som børnene render ind i.

Her er det dog vigtigt at holde fast i, at børnene skal have mulighed for at prøve en masse forskellige sportsgrene af. Jo flere sportsgrene, de prøver af, desto større er sandsynligheden også for, at de finder netop den sportsgren, som de kommer til at elske på den lange bane – og jo større er sandsynligheden også for, at de får dyrket en masse motion. Ens eget engagement betyder alverden for børnenes ditto, og derfor bør man lægge nogle kræfter i barnets sportsgren.