Få det maksimale ud af din træning med tal og teknologi

Få det maksimale ud af din træning med tal og teknologi

Næsten alle kender det: Indimellem kan det være svært at motivere sig nok til en frisk løbetur eller et smut forbi fitnesscentret, men med de rette gadgets kan det faktisk blive lidt nemmere og langt sjovere at sætte daglige eller ugentlig mål for sig selv. Artiklen nedenfor vil tage udgangspunkt i en gadget, som motiverer rigtig mange til at træne regelmæssigt og hele tiden presse sig selv – nemlig pulsure.

Der findes et hav af forskellige pulsure med utallige funktioner, og er du på udkig efter et nyt pulsur til træningen eller blot en gadget til at trylle lidt mere motivation frem, end der synes at være i øjeblikket, kan det være fornuftigt at researche lidt, før du køber. Du kan eksempelvis finde forskellige pålidelige guides og tests på nettet, der kan give et udmærket overblik over de forskellige funktioner, du kan vælge imellem, når du erhverver dig et pulsur. Læs mere om pulsure her.

Vurdér dit personlige behov

Først og fremmest skal du gøre dig det helt klart, hvilke funktioner du har brug for for at blive mere motiveret og gøre din træning sjovere. De mest simple og enkle pulsure på markedet er udstyret med de mest basale egenskaber som eksempelvis kaloriemåler, vandtæthed, tidsvisning og så selvfølgelig pulsmåler – der oftest bliver målt med et pulsbælte. Er du nybegynder, behøver du for det meste ikke ekstra funktioner udover disse, men er du en ambitiøs sportsudøver, kan det være fornuftigt nok at kræve lidt mere af dit pulsur. De billigste pulsure på markedet kan du typisk købe for få hundrede kroner, mens de større ure, hvor du køber et utal af smarte funktioner og egenskaber, sagtens kan koste flere tusinde kroner. Det kan være taktisk klogt at investere i en fed gadget, hvis du ved, at det får dig op af sofaen, men sørg for, at du ikke køber flere funktioner, end du rent faktisk bruger.

Forskellige funktioner

Nogle pulsure har for eksempel indbygget GPS. Det kan være en smart funktion for dig, der ofte løber nye ruter og gerne vil kunne gennemgå dine ruter mere detaljeret efter løbeturene. Derudover kan du få ure, der kan måle højdemeter. Denne funktion giver helt sikkert mening for dig, der løber meget op og ned ad bakker og ønsker at måle dette. Har du lyst til at teste dig selv, fås flere pulsure endvidere med forskellige tests – eksempelvis en formtest.

Find et pulsur, der passer til dit behov

Et pulsur kan være et genialt træningsredskab til at optimere din træning, men der er flere ting, du skal være opmærksom på, før du køber. Eksempelvis kan det være en rigtig god ide – hvis det er muligt – at finde de enkelte ure i en fysisk butik. På den måde kan du nemt afgøre, om skærm- og tekststørrelsen passer til dig, og hvor nemt uret er at indstille. Det kan desuden være fornuftigt at prøve et par af modellerne på, da der kan være rigtig stor forskel på, hvordan de forskellige pulsure sidder på håndleddet.