Derfor er det godt at spise ris

Sunde ris

Hvis du er faldet i ingen-kulhydrater-fælden, fordi du gerne vil tabe dig, så drop det med det samme. At droppe kulhydrater er nemlig slet ikke så fantastisk, og det har intet med sundhed at gøre. Kulhydrater af den sunde slags er bestemt ikke dårlige for dig, og de er faktisk en nødvendighed for din krops overlevelse. Ris er en uhyre kulhydratholdig madvare, og alligevel kan disse små korn gavne dit helbred gevaldigt. Dette gælder navnligt brune ris.

Ris er sundt og godt

Hvis du lever uden kulhydrater, kan du godt holde op igen. Der er nemlig masser af former for kulhydrater, som du skal have, og en af disse er ris. Det giver dig energi og overskud i hverdagen, og det holder dig mæt i lang tid på en sund og behagelig måde. Faktisk kan det også hjælpe dig med at tabe dig, og derfor skal du ikke lægge det på hylden endnu. Det er nemlig med til at øge forbrændingen, hvilket gør, at du hurtigere kan smide nogle kilo.

Desuden får du en bedre fordøjelse af det, og det kan endda gøre sådan, at alle de giftige ting inden i din krop forsvinder. Hvis du ovenikøbet vælger at spise brune ris, så kan du faktisk også undgå alvorlige sygdomme som hjertesygdomme, diabetes og visse former for kræft. De brune af dem er generelt de allermest gavnlige, og hvis du virkelig ønsker at styrke dit helbred, så skal du holde dig til det. Der er altså masser af grunde til at spise en masse af de små korn – og ikke mindst at gøre de brune af dem til en fast del af din hverdag.

Husk at leve varieret

Selvom ris er sundt og godt, og du skal sørge for at spise de brune slags og andre vigtige former for fuldkornsprodukter, så skal du stadig huske at leve varieret. Spis en masse sund mad, og sørg for at få både frugt, grøntsager, proteiner og kulhydrater, så du kan sikre, at din krop har det godt. Lad være med at holde dig til at spise enkelte former for madvarer, men udforsk i stedet maduniverset og leg med madlavningen. Hvis du synes, at det er svært og unødvendigt, så er de brune ris et rigtig fint sted at starte. De kan spises som tilbehør sammen med en verden af forskellige madvarer, og derfor er det bare om at komme i gang med at kokkerere.