Bliv klogere på redskabsgymnastik

Drømmer du også om at kunne svinge dig i barren, hoppe over hest eller lave smarte spring på gulv, som gymnaster gør i fjernsynet, når der er OL? Det ser så nemt ud, når OL-deltagerne gør det, men er langt fra nemt. Det er ofte en lang og hård vej for at kunne det, men det er langt fra umuligt.

Forskellen på idrætsgymnastik og redskabsgymnastik

Redskabsgymnastik kaldes ofte også for idrætsgymnastik, men indenfor konkurrence kaldes det idrætsgymnastik, hvor det blandt den almene befolkning kaldes for redskabsgymnastik.

På trods af de to forskellige navne, så er det den samme form for gymnastik. Det er gymnastik, som man laver ved hjælp af forskellige redskaber. Det kan være i form af en barre, hest eller bom.

Mange har prøvet at snuse lidt til den idrætsform i folkeskolens idrætstime. Derudover har dem, der har set OL ofte set mænd og kvinder dyste i redskabsgymnastik.

Gå til redskabsgymnastik på hobbyplan

Du kan gå til redskabsgymnastik uden, at man behøver at kvalificere sig til OL. Du kan sagtens gå til det på hobbyplan.

Tålmodighed og øvelse er en dyd, hvis man vil kunne lave redskabsgymnastik. Det er en sport for alle aldre samt indenfor forskellige individuelle niveauer. Når du starter til redskabsgymnastik, så bliver du meldt ind i en forening. Mange foreninger har taget højder for, at der er folk, der begynder på begynderniveau.

Det kræver en del øvelse før, at man kan stå ordentligt i ringene, lave de rigtige øvelser på bommen eller før, at man kan lave flotte spring på gulvet.

Men der må du ikke miste tålmodigheden. Det kræver meget arbejde og megen øvelse før, at de fleste har lært at have kontrol over deres balance og deres krop. At kunne udføre redskabsgymnastik kræver, at du har meget kontrol over din krop.

Ved redskabsgymnastik lærer du din krop godt at kende, så du ved, hvad den kan og ikke kan.

Få mere viden om redskabsgymnastik

Læs mere om redskabsgymnastik her. Der kan du få mere viden om alt, hvad der omhandler redskabsgymnastik. Der kan du blandt andet læse om de forskellige discipliner, hvilke discipliner, hvor det kun er mænd, der må deltage i, samt hvilke discipliner, som kvinder kun må deltage i.

Du kan også læse om hvilket gymnastikstøj, der anbefales, at du bruger, når du går til redskabsgymnastik. Samtidig lærer du om hvilket ekstra udstyr, at du skal bruge.