Bliv klar til hverdagen igen efter ferien: få styr på praktiske gøremål og forkæl dig selv

Rengøring

Det er altid et hit at holde ferie, og derfor er det også altid lidt hårdt, når den slutter og hverdagen sætter ind igen. Dog har hverdagen sin egen charme, og det kan også være ganske rart at vende tilbage til lidt struktur efter en lang periode med spontane planer og formentlig også mange dage ude af huset. Læs videre her hvis du vil have nogle råd til, hvordan du kommer godt ind i hverdagen igen.

Bad

Hold styr på praktiske gøremål

I en travl hverdag er der altid mange ting, som man ikke når. Det kan være, at køkkenet skal males, at der skal ryddes op i skabene eller noget helt tredje. Selvfølgelig skal man bruge sin ferie på at slappe af og have spændende ferieplaner med sin familie og sine venner, men det kan være ganske rart også at få styr på nogle af de ting, man ikke kan nå i hverdagen. Det er også rart at være i bund med vasketøj, rengøring og måske få lavet en god og overskuelig madplan til den første uge, hvor familien er tilbage på arbejde og i skole. Det er altid lidt hårdt at vende tilbage til hverdagen igen efter ferien, og derfor er det også skønt, når lidt af arbejdsbyrden mindskes ved, at man tager det på forhånd.

Forkæl dig selv

Inden man skal tilbage på arbejde, kan det være rart at opdatere garderoben en smule. Måske trænger du til et par nye skjorter eller nogle arbejdssko, og at vende tilbage efter ferien er et godt tidspunkt at investere i den slags. For eksempel kan du investere i nogle Pernille Corydon-smykker, hvis du gerne vil forkæle dig selv lidt, inden du starter på arbejde igen. Smykker er altid en god investering, fordi de passer til de meste og ikke slides op på samme måde som tøj. Det kan også være, at du synes at håret trænger til en klipning, og så er det også bare med at komme afsted og få ordnet håret. Hvis du nyder at ordne negle, kan det også være en god idé at få dem filet og lakeret, inden du starter igen. Tag eventuelt en selvforkælelsesdag, smid fødderne i vand, sæt en god serie på tv’et og ordn neglene.

Selvforkælelse

Find pyt-knappen frem

Man kan sagtens have mange gode intentioner og ideer omkring, hvad man gerne vil nå at lave inden ferien slutter. Det er ikke altid, at man når alt hvad der står på to-do listen, og så er det vigtigt, at man kan finde pyt-knappen frem. Man skal prioritere efter, hvordan det passer til sig selv og sin familie, og det er helt okay hvis hygge-dage i solen med familien bliver prioriteret højere end praktiske opgaver.