Bliv din skade kvit med fysioterapi

fysioterapi - bliv skadesfri

Vi danskere er blevet rigtig gode til at dyrke motion, hvilket er meget glædeligt og godt for hele samfundet. Med al den træning kommer der desværre også mange skader, som primært skyldes forkert træning og manglende behandling af skaderne.

Derfor er det meget vigtigt, at man får den rette hjælp, når man starter op på motion. Træningsprogrammet skal nemlig tilpasses den enkeltes behov og form, så man undgår overtræning og forkerte belastninger.

Få hjælp af en ekspert

Den bedste løsning er at få hjælp af en dygtig personlig træner, når man starter op på motion og ikke har den store viden. En personlig træner kan hjælper en rigtigt meget på bare en 2-3 gange og lave en træningsplan til fremtiden.

Dermed behøver det ikke være specielt dyrt at få god hjælp, og timeprisen får en personlig træner ligger normalt på en 300-400 kroner, hvilket er betydeligt billigere end hvad håndværkere tager i timen. Her er der tale om din krop, hvilket man kan sige er vigtigere end materielle ting.

Har man alligevel ikke lyst til at bruge penge på en personlig træner, så kan man læse nogle informative artikler på nettet om korrekt træning og ernæring. Ligeledes er der mange gode videoer på YouTube, som viser korrekt udførsel af træningsøvelser.

Fysioterapi hjælper mod skader

På et eller andet tidspunkt, så rammer de fleste ind i en eller anden form for skade. Her er det vigtigt at have for øje, at man får den korrekte behandling. De fleste sportsskader kan afhjælpes med fysioterapi, hvilket er både skånsomt og sundt for kroppen.

Så er skaden sket, er det bare med at henvende sig i en dygtig klinik for fysioterapi, de kan hjælpe på det meste. Og ellers kan de helt sikkert fortælle dig, hvor du ellers skal søge hjælp.

Sportsskader har ofte noget med muskler og led at gøre, og her er fysioterapeuter dygtige til både at behandle denne skade, men også til at forebygge at skaden ikke kommer igen.

Folk der ikke får den rigtige behandling af deres skade, kan nemt gå med skaden i flere år, hvor det bliver ved med at komme igen. Ofte bliver skaden endda værre og værre med årene. Henvender man sig til en fysioterapeut fra starten af, så er chancerne for at blive skaden kvit på den lange bane meget bedre.

Undgå overtræning i starten

En af de største fejl begyndere laver, et at starte alt for hårdt ud med træningen. Kroppen kan slet ikke klare dette, og man kommer hurtigt i en tilstand af overtræning. Her kommer man i stor fare for skader, ligesom kroppen ikke kan nå at restituere, så man ikke kan præstere så godt.

Bliver man skadet i starten, er der stor risiko for at man stopper med at træne igen, da det kan ødelægge hele motivationen. Kommer man i overtræning på grund af et forkert periodiseret træningsprogram, mister man også hurtigt motivation, da man ikke får den ønskede fremgang.

Det er derfor aller vigtigst at få den rette hjælp i starten, da man ikke har den teoretiske og praktiske viden på plads. Ligesom man ikke kender sin krop så godt, så man ikke kan tolke kroppens signalerer på samme måde som en rutineret motionist kan.