Tre råd til at få en mere aktiv hverdag

Gåtur med hund

Rigtig mange danskere går rundt med et ønske om at få en mere aktiv hverdag. Ønsket kan bunde i et ønske om at tabe sig, om at opnå en sundere livsstil, om at blive stærkere eller måske om at få mere energi i hverdagen. Man kan altså have mange forskellige former for motivation og ligegyldigt hvilken man har, så er den god og valid.

Hvordan bliver man så mere aktiv i hverdagen? Det kan man jo gøre på mange måder. Her vil vi dog se bort fra træning i fitness osv., da det ikke altid er noget, der er realistisk at få gjort på daglig basis.

Gå på trapper

Gå, gå og atter gå

Du har garanteret hørt det før, men har du mulighed for at gå, så skal du gøre det. Kan du gå på arbejde i stedet for at køre eller tage bus? Kan du gå ned og handle? Kan du gå over til dine venner, i stedet for at køre?

Der findes mange stedet i løbet af hverdagen, hvor man har mulighed ofr at inkorporere en gåtur. At vælge at gå i stedet for at køre er en utrolig god måde at få mere aktivitet ind i hverdagen på. Det er nemlig utroligt sundt at gå og går du i et moderat og afslappet tempo, vil du heller ikke komme til at svede af at gøre det.

I forlængelse heraf, så er det også en god idé at vælge at tage trapperne i stedet for elevatoren. Det handler nemlig om at finde små stedet i hverdagen, hvor du kan vælge det aktive alternativ.

Få en hund

Hvis du ønsker en mere aktiv hverdag og samtidigt også er et hundemenneske, så skal du helt klart overveje, om du ikke skal anskaffe dig en hund. Når du har en hund, så skal du nemlig gå tur med den. Der er simpelthen ikke nogen vej udenom, du skal gå med den hund. Dermed skal du ikke selv finde motivationen frem, fordi det gør hunden helt automatisk for dig.

Det kan også være, at du vælger at få installeret en hundelem, f.eks. fra https://hundelem.dk/, så du nemt og hurtigt kan tage hunden med ud i haven og lege. At lege med hunden er nemlig også en slags aktivitet.

Yogastilling

Skab en aktiv morgenrutine

Du kan også vælge at skabe en aktiv morgenrutine. Det kan f.eks. være, at du vælger at løbe en kort tur om morgenen. Det behøver ikke være mere end 15-20 minutter. Det kan også være, at du mere er til yoga. I så fald kan du inkorporere en yogarutine om morgenen, der ikke tager længere end 15 minutter. På den måde kan du starte din dag aktivt, uden at det tager lang tid.